7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Haydi kan vermeye

KIZILAY ÇADIRINDA KAN BAĞIŞI

Tokat'ta Kızılay tarafından kurulan çadırda kan bağışları kabul ediliyor.

Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda Kızılay tarafından açılan çadırda 5 gün boyunca 14.00 ila 22.00 saatleri arasında kan bağışları kabul edilecek.

Tokat halkının kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu ifade edem Bölge Kan Merkezi Doktoru Orhan Özsoy, bağışların düzenli olarak yapılmasını beklediklerini söyledi. Kan bağışlarının yaz-kış kabul ettiklerini ifade eden Özsoy, kanın acil değil devamlı ihtiyaç olduğunu belirterek kadınların yılda 3 defa erkeklerin yılda 4 defa kan verebileceğine dikkat çekti. Özsoy, Türkiye çapında kan ihtiyacı çok fazla olduğunu belirterek, "Bu anlamda kan bağışlarını bekliyoruz. Mayıs ayında yaptığımız çalışmada bin ünite kan topladık. Bu ay ama sayı şuanda biraz düşük. Kan merkezimiz yeni faaliyete geçti. İlçelerimizi gezi kan bağışlarını kabul ediyoruz" dedi.

Özsoy, toplanan kanların Samsun'a gönderildiğini yapılan tahlillerin arından kanların ihtiyaç duyulan hastanelere dağıtıldığını sözlerine ekledi.

KIZILAY ÇADIRINDA KAN BAĞIŞI
KIZILAY ÇADIRINDA KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2011 Pazartesi 16:36:05
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 13:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Harika bir duygu IP: 78.186.96.xxx Tarih : 23.06.2011 18:21:57

Bir insanın en dar zamanında o insanın yardımına koşabilmek koşamazsan bile kanınla darda kalmış belki de ölüm döşeğindeki bir insana hayat verebilmek. Evinde anasını babasını evladını sevenini bekleyen hiç tanımadığın birisine hayattar olabilmek gerçekten HARİKA BİR DUYGU BEN İKİ DEFADIR BU DUYGUYU TATMA MUTLULUĞUNA ERDİM. Teşekkür ederim kardeşim KIZILAY teşekkürler mutluluk postacılarım