3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Hayvan sahiplerine sevkıyat uyarısı

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, yaklaşmakta olan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan hareketleri artacağından köy veya belde dışına küpesiz, menşei şahadetnamesiz ve varsa hastalıklı hayvan çıkışına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Kurban Bayramı öncesi il dışı ve ilçelere küçük ve büyükbaş kurbanlık sevkıyatında belgesi olmayan hayvan sahiplerine idari para cezası bekliyor. Yetiştiricilerin sevk döneminde mağdur olmamaları için hayvan sahipleri ve muhtarlık ve belediye ile yapmakla hükümlü oldukları bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü Yaşara Kavak, köy veya belde dışına küpesiz, menşei şahadetnamesiz ve varsa hastalıklı hayvan çıkışına müsaade edilmeyeceğini ifade ederek, bu tür durumlarda kendilerine bilgi verilmesini istedi.

Kavak, "Menşei şahadetnamelerinin arkasına büyükbaş hayvanların kulak numaralarının yazılarak tasdik edilmeli, sevk edilecek büyük ve küçükbaş hayvanların sevk tarihinden en az 15 gün öncesinden şap (dabak) aşısının yapılmış olması, aşılamanın üzerinden 4 aydan fazla süre geçti ise aşının yenilenmesi gerekmektedir. Yetiştiricilerin ahırlarındaki bütün küpeli hayvanların numaralarını eksiksiz yazarak pasaportlarını il müdürlüğümüzden almaları ve Kurban Bayramı’nda kesilen büyükbaş hayvanların kulak küpelerinin toplanarak, bayramı takip eden 10 gün içerisinde muhtarlıklarca liste halinde il müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 12:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?