20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Hedef 30 bin toprak analizi

Tokat'ta, '30 bin toprak analizi' hedeflendiği bildirildi.


İl Tarım Müdürlüğü’nde "Gübre-Gübreleme ve Gübre Tavsiyesine Yönelik Toprak Analizleri" konulu eğitim çalışmalarının ikincisi teknik elemanlar, tarım danışmanları ve çiftçilerin katılımı ile yapıldı.

İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak, düzensiz ve bilinçsiz gübreleme ile tarımda kullanılan toprakların çoraklaştığını, maddi olarak da çiftçilerin sıkıntıya girdiklerini söyledi. Bakanlık olarak topraklarını analiz yaptıran çiftçilere dönüm başına 2.5 TL destekleme verileceğini belirten Kavak, "Tarım danışmanı arkadaştan isteğim en az biner adet toprak analizi örneği alarak, bulundukları bölgelerdeki çiftçilere konuyu anlatmaları. 2009 yılı toprak analizi çalışmalarımızda hedefimizin 30 bin analiz. Bu yapılacak çalışmalar ile Türkiye genelinde lider olmamız gerekiyor" dedi.
Kavak'ın konuşmasının ardından Ziraat Mühendisi Selim Sarı, 'gübreler ve gübreleme, toprak unsurları, toprak oluşumu, Türkiye topraklarının fiziksel ve kimyasal özellikleri ve usulüne uygun toprak numunesi alınması ve analiz' konularda bilgi açıklamalarda bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 19:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?