6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

HES ÇED raporu askıya alındı

Tokat'ın Erbaa ve Niksar ilçelerini kapsayan Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi ve ÇED raporunun askıya alındığı bildirildi.


Kelkit Çayı'nın yatağına ve tarım arazilerine önemli ölçüde zarar vereceği endişeleri sebebiyle tenkit edilen HES Projesi, sivil toplum örgütleri ve bölge insanı tarafından tepki ile karşılanmıştı. AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın girişimleri ve Çevre Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'unun talimatı doğrultusunda bir süredir kamuoyunda tartışılan HES Projesi askıya alınırken, projenin tekrar gözden geçirilmesi bekleniyor. Aslan, dünyada ikinci bir Kelkit Havzası olmadığını ifade ederek, "Bölgemizin tabii dokusu ve tarımsal alanlarımıza zarar vermeden Kelkit suyunun ülkemizin bölgemizin ve insanımızın hizmetine, yararına sunmamız gerekir. Bölgemizde yapılması planlanan Erbaa HES Projesi’nin uygulama aşamasında ortaya çıkan tereddütler ve endişeler sebebiyle, konuyu bölge milletvekili olarak Niksar Ak Parti İlçe Başkanımız Sadullah Karataş ve Niksar Belediye Başkanımız İdris Şahin'in bulunduğu bir heyetle sayın bakanımız başta olmak üzere ilgili makamlarla görüşme imkanı buldum. Sivil toplum kuruluşlarımızın yerel yönetim başkanlarımızın ve bölge insanımızın yapılacak projeyle ilgili kaygılarını ilettim. Devamında projeyi uygulayacak yüklenici firma yetkilileri DSİ Bölge Müdürlüğü ve bu alanda akademik çalışmaları bulunan bilim adamlarımızı bir araya getirerek Niksar ve Erbaa ilçelerimizde bilgilendirme toplantıları yapılmasını sağladık. Bu toplantılar sonucunda konuyu bir kez de Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile görüştük. Neticede girişimlerimiz ve temaslarımız sonucunda projenin teknik açıdan yeniden değerlendirilmesi ve incelenmesine kadar ÇED raporunun askıya alınması kararı benimsendi" dedi.


Aslan, önümüzdeki hafta içerisinde teknik heyetle birlikte Erbaa ve Niksar'da projeyle ilgili incelemelerde bulunacağını ifade ederek, "Yapılacak değerlendirmeler sonucunda projenin uygulanabilirliğine bakılıp, gerekirse projenin yeniden revizyonu dahil her seçenek değerlendirilecektir. Burada ifade etmek isterim ki bütün girişimlerimiz çabalarımız Tokat'ımıza hizmetin; en iyi ve en kaliteli şekilde getirilmesidir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gül IP: 88.232.237.xxx Tarih : 18.06.2008 19:41:23

türkiyede tokat kadar sahipsiz başka bir şehir var mı acaba? şehir içi yollar şehir dışı yollar içler acısı şehir içinde bozuk satıh levehası var en az 10 yerde şehir içinde bu levhayı gören belediye başkanının ağlaması veya utanması lazım. ya şehir dışı yollar bir şehrin çevre you 50 yıldır yapılamadı kızıliniş yolu tam 10 yıldır devam ediyor ( şu hali en fazal 1 ay içinde çok rahat biter ) artova yolu inanmayan 1 kere gitsin ben bir tane milletvekilini buralarda görmedim iktidar veya muhalefet . 7 milletekili var bilmiyorum ne yapıyolar . sahipsiz vatanın batması haktır. sen ship sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır diyor m akif ama ne yazıkki tokat milletvekileride beledeiye başkanıda sahip çıkmıyo gerçekten halka yazık.