6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

HES projesi iptal edilsin!

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Erbaa HES Projesi'nin iptal edilmesinin en doğru karar olacağını düşündüğünü söyledi.


Tokat'ta Erbaa Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi, Niksar Ovası'na zarar vereceği gerekçesiyle Niksar halkı başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekiyor.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Sadullah Karataş ile Tokat Milletvekillerinin girişimleri sonucu Çevre Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatı doğrultusunda projenin ÇED raporu bir süre önce askıya alınırken, endişeler devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, bin 500'e yakın HES projesi içerisinde bir kaç tane böyle verimli tarım arazilerini etkileyecek proje olduğunu düşündüklerini söyledi.

Verimli tarım arazilerinin ve bölge halkının isteklerinin göz önünde bulundurulmasını beklediklerini ifade eden Başkan Şahin, "Niksar Ovası'nın başlangıcından Erbaa Ovası'nın bitimine kadar 60 kilometrelik birinci sınıf tarım arazisini etkileyecek proje bence sıkıntılı ve tehlikeli. Bu projenin iki ovaya da zarar vermeyecek şekilde revizyon yapılmalı. Bizim gönlümüz Karadeniz'in Çukurovası olan ve birinci sınıf tarım arazisini ilgilendiren bu projenin iptal edilmesi. Bu en doğru karar olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 13:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asım özköse IP: 85.99.35.xxx Tarih : 18.08.2010 11:56:02

Doğru söze ne gerek !