3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Hindinin yerini tavuk ve horoz aldı

Tokat'ta, yılbaşı nedeniyle satışa çıkan hindi sayısının az olması nedeniyle tavuk ve horozlar rağbet gördü.

Kentin en eski çarşılarından Meydan Çarşısı'nda satışa çıkan hindiler, kilosuna göre 35 ila 70 YTL arasında, tavuk ve horozlar ise 5 YTL ila 15 YTL arasında satışa sunuldu. Satıcılar, hindinin bakımının zor olduğunu, maliyetini karşılamadığı için bu sene az olduğunu kaydetti. Önceki yıllarda yeni yıl öncesi pazarlarda 100'lerce hindi görmeye alışkın olan vatandaşlar ise, sayılı gelen hindi nedeniyle seçenekte sıkıntı yaşadı. Birçok vatandaş marketlerde temizlenerek kilo işi satışa sunulan hindileri tercih etti.

Sıkı yapılan pazarlıkla iki hindisini 50'şer YTL'den satan Ortaören köyünden Abdulkadir Çaylak, bu sene Kurban Bayramı'nda da, hindi satışında da zarar ettiklerini söyledi. Kuş gribi nedeniyle hindilerin az olduğu görüşüne karşı çıkan Çaylak, hindilerin kuş gribinden etkilenmediğini kaydetti.

Hindi satıcısı Şeref Atik ise, hindinin bakımının zor olduğunu belirterek, "Bunu çökeklikle özel yemlerle besliyoruz. Tavuk gibi bir avuç tahılla beslenmiyor. Kurbanda nasıl mal satılmadıysa burada da yılbaşında hindi satılmıyor. Milletin alım gücü yok. 5 YTL'ye tavuk satamıyoruz" diye konuştu.

Satılan hindilerin çuvallara konulması sırasında ise ilginç görüntüler yaşandı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 15:57:20
Güncelleme :31 Aralık 2007 Pazartesi 16:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?