6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Huzur şehri Tokat

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, kentte suç işlenmesini önlenmek için her türlü tedbiri masaya yatırdıklarını ifade ederek, "Tokat huzurlu, gayet sakin, aile bağlarının güçlü olduğu bir Anadolu şehri" dedi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu 2008 aralık ayı olağan toplantısını basına açık olarak gerçekleştirdi. Tokat Adliye Sarayı'nda Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük başkanlığında yapılan toplantıya kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Koruma Kurulu tarafından 2006 yılından itibaren her ay düzenli olarak yapılan toplantıda birçok kişiye çeşitli yardımlar yapıldığı bildirildi. Bu kapsamda 17 kişiye iş, 2 kişiye kırtasiye, 1 kişiye giyecek, 11 kişiye çeşitli ayni ve nakdi yardım ile 47 kişiye eğitim yardımı olmak üzere toplam 78 kişiye yardım yapıldığı kaydedildi. Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, ceza infaz kurumundan çıkan eski hükümlülerin tekrar suç işlemelerinin önlenmesi ve topluma kazandırılması amaçladıklarını söyledi.

Küçük, eski hükümlülere talepleri doğrultusunda iş imkanı sağlandığını ifade ederek, "Cezaevinde belli bir müddet yatmış, dışarıya çıkmış. Cezaevinde kalması nedeniyle dışarıdaki irtibatları zayıflamış, ekonomik durumu bozulmuş, aile bağları kopmuş olan kişilerin biz devlet olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve onlara iş kurmaları durumunda sosyal hizmetler il müdürlüğü ve diğer kurumların destekleri ile o insanlara yeniden iş kurmaları için her türlü imkanı kolaylığı sağlamaktayız. Şuanda 6 eski hükümlümüze iş imkanı sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Küçük, kentte suç işlenmesini önlenmek için her türlü tedbiri masaya yatırdıklarını ifade ederek, "Tokat huzurlu, gayet sakin, aile bağlarının güçlü olduğu bir Anadolu şehri. O nedenle de çok yaygın bir suç işleme durumu söz konusu değil. Aileler çocuklarına sahip çıkıyorlar. Bozulmamış bir Anadolu şehir o yüzden bizler burada şanslıyız. Hükümlü olup ta tahliye olan her hükümlüye yapılabilecek her türlü kolaylığı devlet olarak yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Tokat'ta, babasının üzerine kızgın yağ döktükten sonra sopayla vurarak öldürdüğü öne sürülen 19 yaşındaki Ö.A.'ya da cezaevinde psikolojik destek verildiğini ifade eden Küçük, konuşmasına şöyle devam etti: "O insanın biz devlet olarak yanında olduk. Her hafta psikolog ve sosyologumuz kendisi ile sohbet ediyor. Ailesinin evine gidilerek onlarla da sohbet edilmek suretiyle o insanları topluma yeniden kazandırmak için çalışılıyor. Yani suç işleyen kişiye bir tekmede biz vurup uçurumdan atmak yerine, o insana devlet olarak elimizi uzatıyoruz. O insanı topluma kazandırmak için ne gerekiyorsa birlikte yapıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 18:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?