7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Huzurevinde aşk

Huzurevi'nde tanışarak birbirlerine aşık olan 84 yaşındaki Mehmet Sevimli ile 80 yaşındaki Nazmiye Saygılı, düzenlenen törenle evlendi. Huzurevindeki düğünde yaşlı çiftin şahitliğini Vali Recai Akyel yaptı.

İki yıldır huzurevinde kalan Mehmet Sevimli ve 4 ay önce huzurevine gelen Nazmiye Saygılı, burada tanıştıktan sonra birbirlerine aşık oldular ve kısa sürede evlenme kararı aldılar. Yaşlı aşıklar, huzurevinde düzenlenen düğün töreniyle dünyaevine girdi. Akrabalarının ve huzurevi sakinlerinin katıldığı törende Vali Recai Akyel yaşlı çiftin şahitliğini yaparken, nikahı ise Belediye Başkan Yardımcısı Sami Dutoğlu kıydı.

Evlilik cüzdanını geline veren Vali Recai Akyel, “Gelin hanım, Mehmet beyin ayağına bastı, ben gördüm. Bu manzara insanlara örnek olsun. Yaşam sevinci ve ümidi içerisinde olmak lazım. Siz de herkese bu mesajı en iyi şekilde verdiniz. Sizleri kutluyorum” dedi. Vali Akyel, yaşlı çiftin evlilik yüzüklerini taktı, kurdeleyi kesti. Düğün hediyesi olarak altın takan Vali Akyel, düğün pastasını da yaşlı çiftle birlikte kesti.
Mehmet Sevimli ile tanışmasını anlatan Nazmiye Saygılı, “Vali beyin evine yemeğe gittiğimizde görmüş ilk. Dört aydır beni takip ediyormuş. İlk kez bahçede konuştuk. Ertesi gün bana ‘Kafam karıştı, dün gece uyuyamadım’ diyerek evlilik teklif etti. Kafasına koymuş. Ben de kabul ettim” dedi.

Mehmet Sevimli'nin yeğeni Öznur Kalender, yaşlı çiftin aşklarını anlatarak, “Dayım, Nazmiye hanıma aşık olmuş. Bizde kaldığı günlerde anlatıyordu. Nazmiye hanım huzurevinde, dayımdan bir üst katta kalıyordu. Onu görebilmek için çiçekleri kurutmuş sulamaktan. Büyük bir aşk yaşayarak evlendiler. Dayımın 3'üncü, yeni yengemin ise 2'nci evliliği” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 14:01:13
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 09:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan narin IP: 78.167.176.xxx Tarih : 16.08.2008 00:25:38

YENİ ÇİFTLERE BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLİYORUM.CENABI ALLAH SAĞLIK VE MUTLULUKLARINI DAİM KILAR ,İNŞALLAH....