7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

İftar çadırında Tarkan şov

“Tokat'ın Tarkan'ı” olarak tanınan Hasan Öğmen, iftar çadırında yeni imajıyla 'Dolmayı yut, çeneni tut' parçasını seslendirdi.
Yücelen alışveriş merkezi bahçesinde her gün yaklaşık bin 500 kişiye verilen iftar yemeği, farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Renkli kişiliği ile tanınan ve 'Kuzu kuzu kız', 'Oduncuyum' parçalarıyla gündeme gelen Hasan Öğmen, 7'den 70'e herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kamu kuruluşunda çalışan evli ve 2 çocuk babası 57 yaşındaki Öğmen, yazdığı yaklaşık 160'ın üzerindeki şiirinden 33'üne kendi imkanları ile müzik yaptı. Bugüne kadar kendi imkanları ölçüsünde müzik yapmaya ve kendisini ispatlamaya çalışan Öğmen'in iftar çadırında seslendirdiği 'Dolmayı yut, çeneni tut' parçası ilgi gördü. Öğmen, evde eşine yaptırdığı bir kazan dolmayı iftar çadırında orucunu açan vatandaşlara şarkısını seslendirerek ikram etti. Meşhur Tokat yaprağından sarılan dolma ise Öğmen'in parçasından daha çok ilgi gördü. Gençlerden bazıları ise parçayı dinledikten sonra koluna imza attırdı. 

Öğmen, boş konuşan insanlara halk arasında 'Dolmayı yut, çeneni tut' denildiğini ifade ederek, "Buradan yola çıktım. Bir gazetenin yazarı köşe yazısında yıllar önce bu konuya değinerek, 'bu parçayı yaparsa listeleri sallayacak' demişti. Ama biz bunu amatörce başardık. İmkan olmadığı için profesyonelce çalışmadık. Parçamı dinleyenlerin hoşuna gidiyor, gülüyor. Amacımız insanları ağlatmak değil, güldürmek, sevindirmek. Başka bir amacımız yok. Parada söz konusu değil sadece hobi olarak yapıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 09:44:11
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 09:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?