6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

İhtiyaç sahiplerine aşevi yardımı

Tokat Belediyesi tarafından Sulusokak Çarşısı'nda ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veren aşevinden ramazan ayı boyunca yaklaşık 5 bin kişiye sıcak yemek, 2 bin 720 kişiye ise ekmek yardımı yapılacak.


Tokat Belediyesi Aşevi Müdürü Hasan Uçkun, 15 yıldır belediye aşevinde yemek yardımı yapıldığını, ihtiyaca göre kapasitenin artırıldığını kaydetti.

Uçkun, iyi bir araştırma yaparak ihtiyaç sahibi olmayan kişilerin liste dışında tutulduğunu ifade ederek, "Muhtaç olanları kayıt ederek kapasitemizi artırdık. Ramazan ayı ile birlikte bize müracaat eden 87 kişiye ile birlikte toplam günlük 2 bin 720 kişiye ekmek veriyoruz. Bu yapılan hayırlarla 3 bini buluyor. Mahallelerde ekmek dağıtımını kaldırdık buradan yapıyoruz.

Sıcak yemek ise 4 - 5 bin kişiyi buluyor. İki aracımızla buraya gelemeyen vatandaşlarımıza yemek dağıtımı yapılıyor" dedi.


Uçkun, hayırsever vatandaşların sebze, meyve, ekmek, kuru gıda gibi yardımlarda bulunduğunu belirterek, "Bu anlamda belediyenin de katkılarıyla insanlarımızın rahat bir ramazan geçirmelerini temin ediyoruz. Belediye Başkanımızın bir sloganı var: 'Tokat'ta aç ve açıkta kimse kalmayacak' diye. Irak, İran, Suriye, Afganistan'dan gelen yaklaşık 250 vatandaşında yemek ihtiyacını karşılamaktayız" diye konuştu.
İftar çadırının Sulusokak Çarşısı'na taşındığını ve kapasitesinin iki katına çıkarıldığını ifade eden Uçkun, vatandaşları iftar yapmaya davet etti.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 18:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tokatlı IP: 78.167.179.xxx Tarih : 2.09.2008 18:42:35

belediyemizden ALLAH razı olsun..