30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

İmar değişikliği talebi reddedildi

Tokat Belediye Meclisi, eski Tokat Sigara Fabrikası’nın 400 dönümlük arazisinde imar değişikliği talebini oy çokluğu ile reddetti.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek başkanlığında yapılan belediye meclisinde gündem maddeleri arasında yer alan imar değişikliği talepleri görüşüldü. Özelleştirildikten sonra kapatılan eski Tokat Sigara Fabrikası’nı alan firmanın belediye sunduğu dilekçe ikinci defa meclisin gündemine geldi.

Başkan Çiçek, basında “26 defa gündeme geldi, karar verilemedi” şeklindeki ifadeleri sert bir dille yalanlayarak, “Kişilerin kurumlarında bu konuyu görüşmesini saygı ile karşılıyoruz. Ama bir defa gelen bir konuda bunun belediye meclisine 26 defa geldiğini IQ’su çok yüksek belediye meclis üyelerinin bunu karara bağlamakta kaldıkları yönünde basında bir haber çıktı. Tokat Belediye Meclisi ne yaptığını, neye karar verdiğini elbette ki bilen insanlardan oluşuyor. Bu yönü ile baktığımız zaman bir takım kişilerin başka neden ve amaçlarla konuya çok farklı boyut kazandırmalarını işin doğrusu üzüntü ile izliyorum. Keşke belediye meclisindeki seviye bu insanlarda da olsa. Bunu da yürekten arzu ediyoruz. Belediye meclisine bir defa gelmiş ve ikinci defa görüşülmek üzere gelen bir konunun da basın aracılığı ile ‘halka 26 defa belediye meclisinde görüşüldü’ şeklinde yazan insanlara bizim söyleyecek sözümüzün olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

Başkan Çiçek, gelinen noktada Tokat Belediye Meclisi’nin imar değişikliği ile ilgili yeterince tatmin olmadığı sonucunun ortaya çıktığını belirterek, “Daha fazla kamu yararı ile konuyu bugün tartışır olmamız gerekir. Gelen teklifin geçen gün yapmış olduğumuz toplantı itibari ile çok fazla tatmin ettiğini söylemek mümkün gözükmüyor. Keşke biraz daha kamu yararı gözetilerek bu teklif gelmiş olsa idi. Mülkiyet sahiplerinin bu konuda son nokta meclisin takdiridir” diye konuştu.
Belediye Meclis üyelerinin konuyla ilgili açıklamalarının ardından oylamaya geçildi. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek’le birlikte 3 kişi “çekimser”, 5 kişi “evet” oyu kullanırken, 19 meclis üyesi “hayır” oyu ile imar tadilatı talebi reddedildi. Başkan Çiçek, yapılan oylamanın ardından yaptığı açıklamada ise Tokat Belediye Meclisi'nin gelen talepleri değerlendirmek durumunda olduğunu, daha farklı bir talep geldiği takdirde bu konuya meclisin sıcak baktığının işaretini vermiş olduklarını söyledi. Amaçlarının birilerinin yapacağı işi, yatırımı engellemek olmadığını belirten Başkan Çiçek, “Tokat Belediye meclisinde yeterli kamu yararı oluşmadı kanaati hasıl olmuştur. Bunu açık yüreklilikle ifade etmek gerekiyor. Bu teklif daha fazla kamu yararı taşıyacak şekilde yeniden teklif olarak sunulduğu halde belediye meclisi bunu görüşmek durumunda” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tokat Belediyesi meclisinde ayrıca 2011 yılı faaliyet raporlarının oylanması yapılarak karara bağlandı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2012 Çarşamba 09:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sebati sevinç IP: 31.141.14.xxx Tarih : 6.04.2012 00:38:36

 kamu yararimi adnan çiçegin yararimi