2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

İnanılmaz skandal!

Tokat'ta kenelerden geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı teşhisi konulan ve acilen Sivas'a sevk edilen Bağ-Kur'lu hastaya parası olmadığı için ambulans verilmediği iddia edildi. Yaşlı adam, özel otomobilde serum takılarak Sivas'a gönderildi.

Tokat Merkez Çamlıbel Beldesi'ne bağlı Ortaören Köyü'nde ikamet eden Mehmet Ali Karabulut (70) koluna yapışan keneyi kaşırken koparması sonucu yaklaşık 3 gün sonra aniden rahatsızlanarak Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan muayenede Karabulut'a Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konuldu.

Yaklaşık bir hafta boyunca Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Karabulut doktorların kararı ile acilen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Fakat sevk için çağrılan ambulansa bindirilen 70 yaşındaki Mehmet Ali Karabulut, ambulans da bir süre bekledikten sonra geri inmek zorunda kaldı.

Bağ-Kur'un ambulans ücretini ödemediği için para istendiğini belirten yaşlı adamın oğlu Ali Osman Karabulut, yetkililere sitem etti. Karabulut, "Televizyonlarda Sağlık Bakanlığı kene hastalığına hiç bir ücret alınmayacak diyor. Ama babam Bağ-Kur'lu olması nedeni ile 250 YTL ambulans parası isteniyor. Ayrıca Üniversite Hastanesi'nde 4 ünite kan için 178 YTL para aldı. Sağlık Bakanlığı para alınmıyor diye niye yayın yapıyor. Biz kendi imkanlarımızla hastamızı götüreceğiz" dedi.

Öte yandan, ambulanstan oğulları ve yakınlarının yardımı ile güçlükle indirilen Mehmet Ali Karabulut, otomobile bindirildi. Yaklaşık 2 saat sürecek yolculuk öncesi yaşlı adama doktor tarafından rahatsızlığı olup olmadığı sorularak, koluna otomobil içerisinde serum takıldı. Yapılan işlem sonrası hasta, yakınları ile birlikte Sivas'a doğru yola çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 14:31:40
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 14:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necati acar IP: 195.93.60.xxx Tarih : 25.07.2005 00:11:38
kisaca böylebir rezalet olamaz Türküye vatandasi türküye ambulasindan faydalanamazmi bune ya