30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

İnternetten ilaç alımına dikkat!

41. Bölge Tokat Eczacı Odası Başkanı Ahmet Dutoğlu, internetten alınan ya da çeşitli yerlerde değerinin çok altında satılan ilaçları kesinlikle kullanmamak gerektiğini savunarak, "Sonu ölüme varabilecek kadar risklidir" dedi.

Bir kanser ilacının Türkiye'den sahtesinin alınarak yurt dışında satıldığı yönündeki haberlere değinen Dutoğlu, eczanelerden alınan ilaçların sahte olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Sahte kanser ilaçlarının eczanelerden alınan ilaçlarla hiç bir ilgisinin bulunmadığını Sağlık Bakanlığı'nın belirttiğini ifade eden Dutoğlu, "Dolayısıyla vatandaşlarımız kanser ilaçlarını tüm eczanelerden güvenle alabilirler. Sağlık Bakanlığı kontrolünde yürütülen ve Türkiye'deki bütün eczanelerde uygulanan İlaç Takip Sistemi ile piyasada sahte ilaç bulunması imkansızdır. Çünkü sistem sayesinde, bir ilacın üretim aşamasından hastaya ulaşıncaya kadar ki her aşaması; hangi eczanede kaç adet bulunduğu; hangi hastaya ne kadar verildiği gibi ilaçla ilgili tüm bilgiler sisteme kaydedilerek veri tabanında saklanır. Bu nedenledir ki, eczaneden alınan hiçbir ilacın sahte olması mümkün değildir" diye konuştu.

İnternetten alınan ya da çeşitli yerlerde değerinin çok altında satılan ilaçları kesinlikle kullanmamak gerektiğini savunan Dutoğlu, "Çünkü nerede, nasıl, hangi koşullarda üretildiği bilinmeyen bu ilaçların içeriğinde de ne olduğunu bilmek mümkün değildir. Bu ürünler adeta patlamaya hazır birer mayın gibidir. Sonu ölüme varabilecek kadar risklidir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 19:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?