3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Irak'ın geleceği ve Türkmenler paneli

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Bekçi, ABD'nin kendi çıkarları doğrultusunda Kerkük'te 'küçük bir İsrail' oluşturma gayreti içerisinde olduğunu söyledi. 

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Tokat Şairler ve Derneği işbirliğinde 09 Mart 2007 günü saat 14.00'te 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda "Irak'ın Geleceği ve Türkmenler" konulu panel verilecek. Panel ile ilgili açıklamalarda bulunan Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Bekçi, Kerkük'ün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Türkiye'nin milli davası olduğunu söyledi.

Başkan Bekçi, "Kendi çıkarları için 10 binlerce kilometre uzaklardan gelen 'ben 30 yıllık enerji ihtiyacımı karşıladım' diyerek orada Müslüman ve Türk mezarlarını görmezden gelen ABD, kendi çıkarları doğrultusunda orada 'küçük bir İsrail' oluşturma gayreti içerisindedir. Büyük Orta Doğu projesi altında yöneltilen bu sinsi çalışmalarda Peşmergeler figüran olarak kullanılmaktadır. Devlet hayalleri içerisindeki bu ihanet topluluğu ve bu ihanet topluluğunun Türkiye uzantıları da maalesef boş durmaktadır. Barzani ve Talibani denen Peşmerge liderinin ağızları gibi konuşan kişilerle birlikte 54 belediye başkanında haddini bilmesi gerekir. Biz Türk'üz Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Kerkük'te, Musul'da, Talefer'de, Süleymaniye'de bizim soydaşlarımız, atalarımız kardeşlerimiz var. Bizde elbette ki onların hakkını ve hukukunu korumak kollamak durumundayız. Bu itibarla Tokat'ımızda 'Irak'ın geleceği ve Türkmenler' konulu bir panel tertipledik" dedi. 

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Emin Ulu ise Türk milli varlığına kasteden düşmanların dün olduğu gibi hem içerde hem de dışarıda Türkiye'yi sıkıştırmaya devam ettiklerini iler sürerek, "Onun için var oluş mücadelemize birlik ve beraberlik için de devam etmeliyiz. Bu birliğimizi beraberliğimizi ayakta tutacak olan güzellikleri cuma günü yapacağımız toplantıda beraberce nasıl dik duracağımızı ortaya koyacağız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 15:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cihan demir IP: 88.254.84.xxx Tarih : 15.03.2007 04:38:06
ben resimde görüntüsü olan ancak ismi gecmeyen sayın hasan akar hocamın bir ögrencisiyim.kendisini böle önemli bir konuda fikir beyan eden birisi olarak görmekten cok mutlu oldum.burda kişileri tartısmak degil amacım ama bu panel daha geniş bir sekilde verilebilirdi panelden cok kısa bahsedilmiş.tsk ediyorum yayın hayatınızda basarılar diliyorum