30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

İşçiler sokağa iniyor

Türkiye’de sayıları 500 bini bulan taşeron işçiler, seslerini duyurabilmek için meydanlara çıkmaya hazırlanıyor.

Tokat Belediyesi Nikah Salonu’nda Kamu Şirket İşçileri Topluluğu Derneği (KAŞİD) Genel Başkanı Mahmut Somuncu’nun ev sahipliği yaptığı panelde Ordu, Giresun, Çorum, Yozgat, Sivas, Malatya’dan taşeron işçiler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Somuncu, derneklerini kurdukları günden bugüne dillerinden düşürmedikleri “Taşeron’a hayır, kadroya evet” kelimesi ile 500 bin işçinin güvenlik gelecek iş garantisi için kadro mücadelesi verdiklerini söyledi. Artık taşeron çalışanların hakkı olan yaşam standartlarında iş garantisi ile çalışmak istediğini belirten Somuncu, “Taşeron işçi sendika olmasa da derneklerle mahkemelerle hakkını sonuna kadar savunacaktır. Dün Sivas bugün Tokat yarın Ordu, Malatya ve her yerde 500 bin işçinin sorunu anlatılacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener.’ Siz değerli mesai arkadaşlarıma bu kutsal davamızda tek ses, tek yürek olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.

KAŞİD Genel Başkan Yardımcısı İlhan Öztoprak ise panele katılımın beklediklerinin altında olmasını eleştirerek, taşeron işçilerin bir şeyden çekinmesine gerek olmadığını haklarını savunabilmek için birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini kaydetti. Taşeron işçilerine destek veren Osman Yozgatlıoğlu’nun da birlik mesajları verdiği panelde kürsüye gelen Türkiye Taşeron İşçi Dernekleri Platformu (TİDEP) Genel Başkanı Abdülaziz Özen, taşeron işçi söylemini kabul etmediklerini, kamunun şirket işçileri değil kamunun işçisi olduklarını söyledi. Seslerini duyurabilmek için internet üzerinden Taşeron İşçi FM ve Taşeron İşçi TV’nin de kurulduğunu ifade eden Özen, ayrıca meydanlara inecekleri mesajını verdi. Haziran ayında Ordu, Tokat, Kütahya olmak üzere 8 ilde meydanlara ineceklerini ifade eden Özen, “Artık taşeron işçisi meydanlara inerek hakkı olanı istemeli. Biz hakkımız olanı istemezsek hiç kimse bize bu hakkı vermeyecek. Ben buna inanıyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2012 Pazar 18:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taş IP: 95.9.145.xxx Tarih : 22.05.2012 15:12:35

belediye de akşama kadar çay ocağında oturan  kadrolu personeller 2500 lira ve  ikramiye  alıyor  yıllık  bankadan  promosyon alıyor  asgari  ücrete  taşeron  işçiler  tüm  işin  yükünü  omuzlarında  taşıyor  bunu  herkes  herkes biliyor.