6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'İsrail vahşette sınır tanımıyor'

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mesut Doğan, Gazze'de yaşanan olayların tüm dünya için bir insanlık sınavı olduğunu söyledi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği füze saldırılarıyla 271 sivilin ölümüne, yüzlerce Filistinli'nin yaralanmasına sebep olmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. SP Tokat İl Başkanı Doğan, partisinin binasında düzenlediği basın toplantısında, yaşananların insanlık suçu ve soykırım olduğunu kaydetti.

Doğan, "Bu saldırının Filistinli çocukların okul saatlerine denk getirilmesi ve atılan füzelerin sivil yerleşim merkezilerini hedef alması İsrail'in vahşette sınır tanımadığının göstergesidir. Gazze'de yaşanan olaylar tüm dünya için bir insanlık sınavıdır. Çünkü bu insanlık dışı olaylar bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Dünya kamuoyu bu katliamı durdurmak için cılız tepkiler vermek yerine İsrail'e karşı ciddi yaptırımlar uygulanmasını sağlayacak adımlar atmalıdır. Aksi takdir de kaybeden Gazze değil, Filistin değil bütün insanlık olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 18:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
batuta IP: 78.164.159.xxx Tarih : 4.01.2009 13:35:06

Zaten Filistinliler için en büyük duyarlıllığı ,yardımı Saadet partisi yapmaktadır...Mısır,Suudi Arabistan,Türkiye sanki işbirliği yapmış gibiler ama halkımız öyle değil...bunu untmayacağız...Filistinliler Allahın Yardımyla kazanacaktır iş birlikçilerin de cezasını vereceğiz inşaallah...