6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

İsrail'e öfke dinmiyor

BASIN MENSUPLARINDAN İSRAİL'E TEPKİ 

Tokat'ta, basın mensupları bir araya gelerek Gazze'ye bombalı saldırı düzenleyen İsrail'e tepki gösterdi.

Türkiye'de, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırı nedeniyle tepkiler çığ gibi artarak devam ediyor. İsrail'e karşı yurt genelinde tepkiler yükselirken, bu tepkileri topluma taşıyan basın mensupları da kamera karşısına geçti. Filistin halkına yapılan zulme seyirci kalınmaması için güç birliği yapan basın mensupları adına Güneş TV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aktürk, bir basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda bir açıklama yapan Aktürk, sözde soykırım iddiaları ile Türk milletini Ermenilerden özür dilemeye zorlayanların Filistin'de yaşananlar karşısında aynı duyarlılığı göstermelerini beklediklerini söyledi. Bu saldırının bir soykırım olduğunu anlatan Aktürk, "Soykırımı yapanlar, bu insanlık suçunu işleyenler ne kadar güçlü olursa olsun bir gün mutlaka yaptıklarının hesabını verecektir" dedi.

İsrail saldırılarının hâla durmadığını anlatan Aktürk, şöyle konuştu: "Dünyanın gözü önünde her gün ev, okul ve camilerin bulunduğu onlarca hedef bombalanıyor. Yüzlerce Filistinlinin yaşam hakkı ihlal ediliyor. ABD destekli siyonist vahşet, 60 yıldır Filistin'e kan, gözyaşı, işkence, yoksulluk, açlık, hastalık, sürgün, yıkım ve soykırım getirdi. İsrail'in işgal ettiği topraklarından çekilmesi, Filistin'e insani yaşam koşullarının bir an önce gelmesinin sağlanması lazım. Aksi takdirde sessiz kalan herkes bu zulme ortak olmuş demektir. Herkesi sesini yükseltmeye davet ediyor, İsrail'i kınıyoruz." 

EĞİTİM-SEN'DEN İSRAİL PROTESTOSU

Eğitim-Sen kar yağışı altında İsrail'in yaptığı saldırıyı kınadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir grup sendika üyesi ellerinde dövizlerle sloganlar atarak İsrail'in Gazze'ye yaptığı bombalı saldırıyı kınadı. Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Kenan Uysal, okulların dağılma saatinde gerçekleştirilen bombardımanın insanlık suçu olduğunu söyledi.

Uysal, saldırılar karşısında BM'nin suskunluğunu, Arap rejiminin tepkisizliğini de kınadıklarını ifade ederek, "Yıllardır Orta Doğu halkları için hayatı cehenneme çeviren savaş mantığına artık son verilmeli. İsrail'i gerçekleştirdiği katliamdan dolayı kınıyor, çözümsüzlükten ve daha büyük acılara yol açmaktan başka işe yaramayacak olan saldırılarından vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.

TEK GIDA İŞ İSRAİL'İ KINADI

Tek Gıda-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya, masum ve mazlum Filistin halkının yanında olduklarını, acımasız ve vahşi İsrail devletini kınadıklarını söyledi.

Sendika binasında sivil toplum örgütü temsilcileri ile ortak basın açıklaması yapan Karlıkaya, son 30 yıl içerisinde insanoğlunun sıklıkla gördüğü acı sahnelerin bugün Gazze'de yaşanmakta olduğunu kaydetti.

Gazze'de çocuk, yaşlı, kadın, erkek ayrımı yapmadan önüne ne çıkarsa öldürmek üzerine kurulu bir vahşet yaşanmakta olduğunu ifade eden Karlıkaya, " Ermenilerden özür dilemeliyiz' diyebilen sözde birçok aydının da bu vahşette seslerini duyamamaktayız. Bizler inanıyoruz ki, bugün Yahudilerin yapmış olduğu bu vahşete sessiz kalmamız demek, yarın bizlerin düşeceği böyle bir durumda diğer duyarlı toplumların sessiz kalması demektir. Bu sebeple bizler şunu ilan ediyoruz: Masum ve mazlum Filistin halkının yanındayız. Acımasız ve vahşi İsrail devletini kınıyoruz. Bütün mazlum ve masum insanların yanında olan devletleri ve insanları bugün Filistin halkının yanında olmaya davet ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 01:57:00
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 02:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?