3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

İşsize iş kapısı açan proje

Tokat'ta, Madeni Sanatkarlar Odası'nın AB ile uyum çalışmaları çerçevesinde hazırlanan "İşsizlerin İşgücü Piyasasına Entegrasyonu Projesi" kapsamında eğitim alan 15 kişi, Romanya'da teorik ve uygulamalı eğitimden geçecek.

Türkiye'de iş yelerinde teknik eleman sıkıntısının, makinecilikte (torna, tesviye, freze, kaynakçılık) kullanılan bilgi teknolojinin yetersiz olması nedeniyle Tokat Madeni Sanatkarlar Odası'nın Genel Sekreteri İbrahim Yurtkulu tarafından uygulamaya konulan proje, işsize iş kapısını açıyor.

Türkiye genelinde 2 bin 838 proje arasından kabul gören 401 projeden biri olan "İşsizlerin İşgücü Piyasasına Entegrasyonu Projesi" sayesinde yaklaşık 1.5 aydır yabancı dil, bilgisayar ve teknik resim gibi bilgiler alan
15 kişi, projenin devamı olarak yurt dışında uygulamalı eğitim alacak. Tokat Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Fehmi Çankaya, amaçlarının her yıl bir proje üreterek işsizler iş imkanı sağlamak olduğunu kaydetti.

Tokat'ta şuan 2006 yılı sonu itibariyle İŞ-KUR'a kayıtlı 8 bin 544 kişinin iş beklentisi içinde olduğunu ifade ederek, "2006 yılı içerisinde İŞ-KUR tarafından 170 kişi işe yerleştirilmiştir. Bu proje işsizlere istihdamına katkıda bulunmak amacıyla 15 kişiyi kapsamaktadır. Projemize katılacak 15 yararlanıcıların tamamı işsiz olacak olması nedeniyle devletimiz ve İŞ-KUR'un istihdam politikalarına yardımcı olmakla beraber teknik eleman sıkıntısının giderilmesinde de yardımcı olacaktır" dedi.

Çankaya, 23 bin 640 euro tutarındaki hibe proje ile katılımcıların mesleklerinde Avrupa'daki uygulamaları görmeleriyle yeni bir vizyon kazanarak kişisel gelişim ve bilgi birikimlerine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
1 Kasım-15 Ocak 2008 tarihleri arasında hazırlık aşaması olarak oda bünyesinde eğitim alan gençler projenin ikinci aşaması olan 20 Ocak-23 Mart 2008 tarihleri arasında ise teorik ve uygulamalı eğitimi Romanya'da bulunan S.C Rulmenti S.A firmasında alacak.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 15:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?