6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

İşte AKP'nin başkan adayları

Ak Parti'de yola devam kararı alınan belediye başkan adayları, Başbakan Erdoğan tarafından açıklandı.

-İşte o adaylar:

-ADIYAMAN: Necip Büyükaslan
Çelikhan: Mustafa Bulut
Gölbaşı: Yusuf Özdemir
Gereger: Arif Karatekin

AKSARAY: Nevzat Balta
Ağaçören: Fırat Salman
Ortaköy: Mahmut Ütük

BALIKESİR: Sabri Uğur

BURDUR Sabahattin Akkaya

DENİZLİ: Nihat Zeybekçi
Akköy: Osman Ubuz
Bekirli: Yaşar Ali Yiğit
Çameli: Cengiz Yılmaz

ELAZIĞ: Süleyman Salmanoğlu

KARABÜK: Hüseyin Erer

KİLİS: Abdi Bulut

MUŞ: Necmettin Dede

NEVŞEHİR: Hasan Ünver
Acıgöl: İsmail Çavuşoğlu

RİZE: Halil Bakırcı
Ardeşen: Mümtaz Sinan
Çayeli: Rıza Çakır
Derepazarı: Şaban Kalça
Fındıklı: Adnan Özbalaban
İkizdere: Hasan Köseoğlu
İyidere: Ahmet Mete
Kalkandere: Nihat Çolak

SİVAS: Sami Aydın
Suşehri: Şaban Coşkun

BOLU: Alaaddin Yılmaz
Kıbrıscık: Kemal Aktaş
Mudurnu: Metin Soygır
Seben: Süleyman Özbağ

TEKİRDAĞ: Ahmet Aygün
Çerkezköy: Ali Ertem
Şarköy: Can Gürsoy
Hayrabolu: Şener Çelikayar

TOKAT: Adnan Çiçek
Almus: Hasan Hüseyin Arıkan
Niksar: İdris Şahin
Pazar: Şerafettin Pervan
Turhal: Ali Gözen
Yeşilyurt: Kazım Misafir

VAN: Burhan Yenigün
Başkale Ecder Yağızer
Özat: Emin Gözütok
Çaldıran: Ferman Yıldırım

YOZGAT: Yusuf Başer
Sorgun: Ahmet Şimşek

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

"Bizi yoldan çıkarmak isteyenler olabilir dedik. Ama aldanan olmadık, aldatan olmadık. Yolun daha başındayız. Daha yürüyecek çok yolumuz var. Bizi sınayacak daha çok badireler olacaktır. Millete hizmetten şaşmadık. Bundan sonra da şaşmayacağız. 6 yılda hükümet olarak Türkiye için yaptıklarımız, şehirlerimiz için yaptıklarımız bunun ispatıdır.

Biz eserlerimizle kopnuştuk. İçi boş vaatlerle, ham hayallerle ulaşılamaz hedeflerle değil, açılışını yaptığımız yollarımızla, okullarımızla, hastanelerimizle konuştuk. Yerel yönetimlerimizde elde ettiğimiz başarılarımızla konuştuk. Köyde kalan, şehre inemeyen zihniyetle konuşmadık. KÖYDES'i başlattık onun için. Suyu olmayan köy kalmayacak, elektriği olmayan köy kalmayacak dedik. Gayretle yola devam ediyoruz ve bunu bitireceğiz.

2009’da yola devam edeceğimiz belediye başkanlarından bir bölümünü daha açıklıyoruz. 46 belediye başkanı içinde devam edeceğimiz isimleri açıklıyoruz. Diğerleriyle ilgili değerlendirmemiz devam edecek. Diğer partilerden 17 belediye başkanı AK Parti’ye katılıyor.

Erdoğan, konuşmasının bu kısmında Ankara'da adayın açıklanmasını isteyen partililere tepki gösterdi.

Başbakan Ankara adayını açıkla tezahüratları üzerine Başbakan, Sizler bir yere malzeme vermek için buraya gelmişseniz sizlere bakışım farklı olur.Biz AKP'yiz. 3-5 kişin bu tür talepleriyle planlarımızı değiştirmeyiz.

Türkiye genelinde her bir aday adayından ricam budur. Aday adayım çok ama hepsi aday olamayacak. Aday olamayanlar 'Ben aday olamadım. Allahaısmarladık' dememeli. 'Şimdi bundan sonra bana ne düşüyor' demeli. Her bir aday kardeşimin topluma anlatacağı budur. Millete hizmet etmek gayesi dışında bir emeli olan varsa bu camiada kendisine yer bulamaz. Kimse bizden başkalarıyla popülizm yarışına girmemizi beklemesin.

Kimse bizden insanların DNA testlerini yapmamızı beklemesin. Bu testi yapanların kimliği ortadadır zaten. Bu testi yapanlar milleti bölme gayreti içindedir. Bunu halkım çok iyi biliyor. Bizim için kimliklerin inkarı değiştirilmesi mümkün olmadığını biliyor ve görüyoruz. Herkes bizim için birdir ve bu ülkenin eşit haklara sahip vatandaşıdır. Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkesi, Arabı hepsi bir. Bizim kitabımızda etnik kimlik üzerinden siyasi rant elde etmek yakışmaz.

Bunun milletimize hangi bedelleri ödettiğini de çok iyi gördük. Bizim için kimliklerin inkarı ya da değiştirilmesi söz konusu dahi edilemez. Biz herbirimiz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız, biriz beraberiz. Alevi ve sunni vatandaşlarımız birdir bu ülkede. Hepimiz aynı haklara sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Çünkü bundan milletimizin kazacağını birşey olamaz. Bu millet aynı yerde dönüp dolaşmayı kesinlikle hak edmiyor. Böyle davranan partiler biliniz ki hazıra konmaya alışmış millete birşey sunamayan anlayıştır. Bir kere ezberleri bozarak onları şaşırtacaktır.

Demokrasi ve şiddet biraada yaşamayaz. Şiddet demokrasinin düşmanıdır, refahın düşmanıdır en önemlisi yaşama hakkının düşmanıdır. Kimse safsata yapmasın. Devlet ve milletin kucaklaşması, milletin aleyhine değil refahıdır. Milletimizin aleyhine olan terör ve şiddettir. Şiddet karşısında demokrasimizi güçlendirerek, önümüzdeki seçimleri büyük bir fırsata çevirecektir. Hangisinin kazanacağına değil, hangisinin kaybedeceğine de millet karar verecektir.

Biz ne dedik? Biz millete ne söz verdik? 3 Y ile mücadele edeceğiz dedik. Ceza infaz sistemini etkin hale getirdik, işkenceye hiçbir ayrıcalık göstermedik. Yoksulluk için mücadele ettik. Fakir fukaranın yanında olacağız dedik, hiç kimseyi ötelemeyeceğiz dedik. Altı yılda sadece 5 katrilyon kaynak aktardık.

Şimdi muhalefeti biryandan medyası bir taraftan elele verdiler. Bunları yapanlarda sözde sosyal demokrat. Bunlar sosyallikten ne anladılar bunları da bilmiyorum. Öğrenci burslarını iptal ettiler. Sosyal güvenlik yasasanı karşı çıktılar.

Şu anda çıkardığımız yasayla her doğan, sağlık sigortasına kavuştu. Kimse çocuğu annesini rehin olamaz. Duyuyor musunuz bizim dönemizde rehineleri? Duyamassınız! Eksiklikler var mıdır? Tabii ki vardır. Genele bakacaksınız, bir tane olay mutlaka olur. Gözden kaçan olay olabilir. Ayıptır.

Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde olamaz. Bakın CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kömür dağıtacağını söyledi. Bakın buradan sesleniyorum. CHP'nin İstanbul'da belediye döneminde hava kirliliğinin ne olduğunu benim İstanbullu vatandaşlarım çok iyi bilir. Ankara'da da Karayalçın'ın döneminde hava kirliliğinin ne derecede olduğunu benim vatandaşlarım bilir.

Bizim dağıttığımız kömür, Türkiye genelinde ısınma amacıyla kullanılan kömürün sadece yüzde ikisine denk geliyor.

Erzurum gibi doğu illerimizde ithal kömür fiyatları anormal değişiklik göstermiştir. Satılan ithal kömürü artık gına getirecek derecesine gelmişti. Biz oraya iki taksitle daha ucuza kömür imkanı sağladık. Nereden nereye!

AK Parti tüm kadrolarıyla, yoksulların yanında olmaya devam edecektir. Okullarda kitap dağıttık bunun da karşısındalar. Bir türlü anlayamadık! Fakir ve zengin fakir ayrımını yapmadık. Dedik ki öğrencinin fakiri zengini olmaz!

Bazı TV kanalları, bir yerde okul buluyorlar. O okulda soba yanmıyor. Sonra şok şok haber! Kardeşim, yani benim Tayyip Erdoğan olarak elim ayağım kimdir! Validir, kaymakamdır, müdürdür. Oradaki okul müdürü bunu eğer valiye bildirmiyorsa ben nereden bileyim. Eğer samimiysen bu konuda benim bakanıma bilgi veremez misin? Sonra da bekle eğer gereken yerine getirilmiyorsa haberini yap. Dert üzümü yemek değil bağcıyı dövmek. Kusura bakmayın siz bu dürüst bağcıları dövemeceksin, buna izin vermeyeceğiz.

Biz geldiğimizde 9 il doğalgaz kullanıyordu. Şimdi 63 ile ulaştı, bu noktaya ulaştı.

Bakınız 1997 yılından 2002 yılına kadar tam 21 bakan fona devredildi, yani batırıldı. Kim vardı DSP, ANAP ve MHP vardı. Bu bankalardan milletimize bedeli faiziyle birlikte 65 milyar dolar olmuştu. 65 milyar dolar, güncellenmiş rakam olarak veriyorum. Milletimiz adına takipcisi olduk, oluyoruz. Ülke genelinde geniş kapsamlı 63 tane planlı operasyon gerçekleştirildi. Belediyeler hakkında yapılan şikayetlerin tamamı değerlendirildi. 18 belediye başkanı ve 18 belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı. Bunların arasında her partiden var.

Hükümetimize yönelik yolsuzluk iddiaları son derece haksız ve yersiz, çirkindir. Nedense iddialar asılsız çıkanların yüzü kızarmıyor. yalanları ortaya çıkanlar bizden de milletten de özür dilemiyor. Bunlar yavuz hırsızlık yapıyorlar.

Son 6 yılda 54 yeni üniversite kurduk, 9257 km duble yolu bitirdik, Bolu Dağı tünelini tamamladık. Karadeniz sahil yolunu bitirdik. Yolsuzluklar içinde olan hükümet bunları neyle yapacak? Biz yaptık, yapıyoruz diyoruz! Farkımız bu! Bu yolsuzluk iftiraları atanlar, bu yollardan giderken nasıl gideceksiniz? "Bu yolları biz yaptık" derler! Veya derler ki "Biz başka bir yol yapacaktık. Ama onlar daha farklı yaptılar. Parayı götürdüler" diyecekler! 336 bin inşaat rakamına ulaştık toplu konutta! Yolsuzluğun olduğu iktidar bunu yapabilir mi? Sadece benim işçi kardeşlerime 13,5 katrilyon ödeme yaptık. Yolsuzluk yapan hükümet bunu ödeyebilir mi?

Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bu hizmetlerden bahsedilebilir mi? Yolsuzlukların olduğu dönemde bu ülke hizmet gördü mü? Biz hesabımızı iyi yaparız. IMF'le anlaşırken 6 katrilyon kestiniz dediler bütçe görüşmelerinde. Bizim farkımız var. Kamu kaynaklarının yağmalandığı bir ortamda taş üstüne taş konar mıydı? Sayın Çiçek de söyledi "Farelerin bile aç dolaştığı bir hazineyi aldık biz" IMF'e borç 23,5 milyar dolardı şimdi 8,5 milyon dolar. Bunu MHP, ANAP, DSP ödemedi! Biz ödedik! IMF sizin kredilibitenizi yükselten bir kuruluş. Şimdi bizi damgalamaya çalışıyorlar. Ülkemizin menfaatinin gereği neyse bunu yaparız. Yetimin hakkı yeniyorsa bu derslikler, hastaneler yapılabilir miydi? Yapılsaydı onların döneminde bu hizmetleri görürdük! Yolsuzluklar konusunda son derece hassasız. Yetimin hakkını yedirtmeyiz. Yiyenlere de müsama göstermeyiz. Bizim bu konuda tavizimiz olamaz. Biz siyaseti temizleyip arındırdık lekelerden. Siyasetin yeniden kirlenmesine göz yummayız!

Başbakan konuşurken, salondan yükselen "Açıkla, açıkla" sesleri Başbakan'ı sinirlendirdi.

Erdoğan, "Biz neyi ne zaman yapacağımızı biliriz" diyerek bağıran gruba çıkıştı.

ANKARA ADAYI HAFTA İÇİ AÇIKLANACAK

Erdoğan büyükşehir belediyeleriyle ilgili açıklamayı haftaiçi yapacaklarını söyledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 18:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MERYEM AÇIL IP: 78.160.27.xxx Tarih : 29.12.2008 18:30:01

EFSANE GERİ DÖNÜYOR Tokatın gözü aydın Efsane başkan Nizamettin Aydın tekrar geliyor Sayın Başkanım bir an önce ehil olmayanlardan koltuğu devralma zamanı geldi Tokata ve Tokatlıya zulüm edenlere 29 martta TOKAT halkı cevabını verecektir.


erhan IP: 78.187.36.xxx Tarih : 28.12.2008 21:30:04

GULE, GULE ADNAN CICEK HOS GELDIN EFSANE BASKAN SENI OZLEDIK CUKUR YOLLARDAN VE OLMAYAN HIZMETLERDEN BIKTIK SANA GECEN SECIM AYIP ETTIK HAKKINI HELAL EYLE NIZEMETTIN AYDIN BASKAN AMA BU SEFER TEKRAR SENSIN CUNKU HIZMET GOREMEDIK EFSANE BASKAN NIZAMETTIN AYDIN


abubekir karaca IP: 212.156.98.xxx Tarih : 29.12.2008 16:29:36

işte başkan işte tokat durmak yok yola devam hayırlı olsun sayın başkanım doç.dr.Adnan çiçek


kadir türkmen IP: 78.163.130.xxx Tarih : 30.12.2008 11:29:14

sayın efsane başkanımız nizamettin aydın gelde şu tokatın yüzü gülsün yeter artık bu ayrılık seni acil aramızda görmek istiyoruz bu işler partiyle veya kişilikle olmuyor arkadaşlar hizmet lazım tokatımızın kalkınması için nizamettin aydın şart


halil IP: 78.163.130.xxx Tarih : 30.12.2008 11:29:47

Ne efsaneni yaww..efsane dediğin seçim kaybetmez..bu millet ona seni istemiyoz dedi siz hala efsane diyonuz..masal masal..kendi kendinize anlatıp duruyonuz..