3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Jandarmadan kan bağışına destek

Tokat'ta, 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından kan bağışına destek verildi. 

Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde hafta boyunca bir dizi etkinlik yapacak. Bu etkinliklerin başında yer alan kan bağışı, Gümenek mevkiinde bulunan Jandarma Komando Taburu'nda yapıldı. Kan bağışı öncesinde Samsun Kan Merkezi'nden Kan Bağışçısı Kazanımcı Uzmanı İlkay Şimşek, subay, astsubay ve erlere sinevizyon gösterisi eşliğinde kan bağışı konusunda bilgi verdi. 

Kan bağışının çok az olduğuna dikkat çeken Şimşek, bir bölgenin kan ihtiyacının nüfus çarpı 5 bölü 100 olarak hesaplandığını belirterek, "Bu formülle bir bölgenin bir yıl içerisinde ihtiyacı olan kan miktarı karşımıza çıkıyor. Örnek verecek olursak bu Samsun'da 65 bin ünite. Türkiye genelinde de 3.5 milyon ünite. Fakat ne yazık ki kan merkezlerinde hala bu rakamlara ulaşabilmiş değiliz. Bunun nedeni gönüllü kan bağışının çok az olması" dedi. 

Yapılan sunumun ardından kan bağışına ilk destek Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Jandarma Kurmay Yarbay Murat Koç'dan geldi. Jandarma Komando Taburu'nda görevli rütbeli subay, astsubay ile 186 erin kan bağışı kampanyasına destek verdiği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 17:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?