30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Kaçak avlananlara ceza yağdı

Tokat'ta, 2008 yılı içinde avcılık belgesi olmadan kaçak avlananlara toplam 31 bin 810 TL para cezası kesildiği bildirildi.


4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde belgesi olmadan avlananlar 336 TL, yasaklanan avlanma usulleri ile avlananlara 168 TL, yasaklanan sahalarda avlananlara 224 TL, avlanma süreleri ve miktar dışında avlananlara 224 TL idari para cezasının yanında ayrıca avlanma süresi dışında avlanan av hayvanları miktarı kadar tazminat cezası uygulandığı belirtildi. Yıl boyunca korunan hayvanlardan avlanması yasak olan ayı, geyik avlananlara 18 bin 500 TL idari para cezası, avlanma süresi sona eren çil keklik, sülün gibi kantatlıların ise avlanması halinde ise 450 TL hayvan başı para cezası uygulanacak. Gece avı yasak olması nedeniyle gece avı yapanların ise bütün malzemelere el konulduğu ifade edildi. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından bu anlamda yapılan denetimlerde avcılık belgesi olmadan kaçak avlananlara toplam 31 bin 810 TL para cezası kesildiği kaydedildi.


Öte yandan, Tokat Merkez Av Komisyonu kararıyla 4915 sayılı Kara Avcığı Kanunu'nun 4. maddesi gereğince avlanma süresi sona eren ve devam eden kanatlı ve memeli grubundaki av hayvanları şu şekilde: "I. grup avlanabilen kuşlardan olan 'bıldırcın, kayagüvercini, tahtalı ve üveyik' avı ile II. grup avlanabilen kuşlardan 'kumkekliği, kınalıkeklik ve kayakekliği' avı, II. grup memeli av hayvanlarından yaban tavşanı, adatavşanı, tilki, kayasansarı, ağaçsansarı ve kuyruksüren avı sona erdi. III.grup avlanabilen kuşlardan 'sakarmeke, sakarca kazı, yeşilbaş, bozördek, fiyu, kirik (çamurcun), Macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk ördek, karabaş patka, elmabaş patka, kara ördek, çıkrıkçın, altıngöz, karatavuk, çulluk, küçük suçulluğu ve suçulluğu (bekasin) avı, IV. grup avlanabilen kuşlardan 'alakarga, küçükkarga, ekinkargası, kara leşkargası, leşkargası, saksağan' avı, II. grup memeli av hayvanlarından 'yaban domuzu ve çakal' avı ise 22 Şubat 2009 tarihine kadar devam edecek."

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 12:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?