3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Kadın girişimcilerin önü açılıyor

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından AB Komisyonu'na sunulan projelerde iş kurmayı ümit eden kadınlara imkan sağlanıyor.

TESOB tarafından AB'ne sunulan 'Katılım Öncesi Süreçte Sivil Toplumun Güçlendirilmesi, Sivil Toplum Kuruluşları Hibe Programı Tüketicilerinin Korunması', 'Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Sivil Toplum Diyalogunun Desteklenmesi' ve 'Kadın Girişimciliği Destekleme' projeleri ile istihdam sağlanarak, ayrıca iş kurmayı ümit eden kadınları iş sahibi olması hedefleniyor.

Konu ile ilgili yapılan toplantıda konuşa yapan TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, iş kurmak üzere olan, ancak nasıl ve nereden başlayacağını bilemeyen kadın girişimcilerin önlerini açtıklarını ifade ederek, "Küçük ölçekli iş sahibi olan kadınlarımıza ise yerel işletmelerinin ihtiyaçlarını yansıtacak şekilde eğitim ihtiyaçları analizi sonucunda eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. İstikrarlı büyüme yolları gösterecektir. Böylece kadınlarımızın gerek iş hayatına ve aile bütçelerine, gerekse ülkemizin refah ve ekonomisine yaptıkları katkı daha da büyüyecektir. Öz güvenleri artacak, sosyal statü kazanacaklardır. Çalışmanın ve başarının getirdiği mutluluğu yaşayacaklar ve yaşatacaklar" dedi.

Esnaf Odaları Birliği'nin çalışmalarının bununla da sınırlı kalmadığını belirten Başkan Bekçi, "Bu projelerimizle birlikte paralel bir çalışma yürütülecektir. Bu çerçevede Esnaf Odaları Birliğimize bağlı bir şirket oluşturulacaktır. 01 Ocak 2008 tarihi itibariyle faaliyete geçecektir. Kısa adı TİM olan bu şirketin açılım olarak Tokat İhtiyaç Malzemeleri ve Tokat el, ev işlerinin geleneksel ürünlerimizin tanıtım ve pazarlaması konusunda faaliyet gösterecektir. El işlerimizin kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerimizin icra etmiş olduğu ürünleri gerek Türkiye pazarlarında fuarlara iştirak etmek suretiyle gerekse yurt dışı fuarlarında tanıtımı ve pazarlanmasına yöneliktir" diye konuştu.

TESOB'de Başkan Bekçi başkanlığında yapılan toplantıya Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sami Dutoğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr Zehra Seyfikli ve davetliler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 16:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?