6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Kadın hakimiyeti!

Tokat'ta iki kız kardeşin hizmete sunduğu çağrı merkezinin çalışanları da bayanlardan oluşuyor.

Kent merkezinde bayan girişimcileri hayata geçirdiği Dünya Bilişim Çağrı Merkezi 15 bayan çalışanı ile hizmet vermeye başladı. KOSGEB'e sundukları projenin kabul edilmesinin ardından bir firma ile iletişime geçen iki kız kardeş kısa sürede çağrı merkezini hayata geçirdi.

Çağrı Merkezinin kurucularından Özge Yüksel, kız kardeşinin girişimcilik kursu aldıktan sonra böyle bir adım atmaya karar verdiklerini söyledi. İlk etapta restoran kafe tarzı bir yer açmak isterken internetten hom ofis olarak bir yer açmayı düşündüklerini ifade Yüksel, Tokat bölgesinde herhangi bir firmaya bağlı olmadan faaliyet gösteren ilk firma olduklarını kaydetti.

Şuan Tokat, Amasya, Çorum ve Sivas'a bir firmanın kurumsal satış kanalını yürüttüklerini ifade eden Yüksel, "Kampanya tanıtımı ve satış yapıyoruz. Şuan farklı projelerimizde var. Hastaneler, seyahat firmaları ve belediyelerin rezervasyon merkezlerini almayı düşünüyoruz" dedi.

Yüksel, çalışanların bayan olmasını arzu ettiğini ifade ederek, "Bayanlar daha titiz çalışıyor. Ayrıca sesleri hitapları bu işe daha çok uygun. Önümüzdeki yılsonuna kadar çalışanların sayısını 100 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu anlamda kalifiye eleman bulmakta sıkıntı yaşadık. İş-kur aracılığı ile davet ettiğimiz 50 kişiden 12 kişiyi işe kabul ettik. Baştan herkes yaparım diyor ama zor bir iş. Çalışmaya başlayanların kısa bir süre sonra vazgeçtiğini görüyoruz" diye konuştu.

KOSGEB İl Müdürü Hacı Murat Elyürek ise bölgeye faydalı olacağı ve istihdam sağlayacağı düşüncesi ile yola çıkan girişimcilere destek verdiklerini söyledi. Tokat'ta yeni bir iş sektör kazandırıldığını belirten Elyürek, "60 saat kurs eğitimi aldıktan sonra KOSGEB'e iş planlarını sundular. KOSGEB olarak belirlediğimiz kriterleri değerlendirerek destek verdik. İlk etapta 27 bin TL hibe 70 bin TL faizsiz kredi sunduk ve iş yerini açtılar. Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum, beklentilerimin üzerinde çıktı.Tüm çalışanları bayan olan nezih bir yerde iş yeri kurmuşlar" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2011 Cuma 11:36:57
Güncelleme :16 Aralık 2011 Cuma 11:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?