2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Kafkas büyüsü!..

Dünyaca ünlü folklor ve müzik grubu Nalmes Academia, Tokat Kafkas Derneği’nin organizasyonu sayesinde Tokatlılar’la buluştu ve unutulmaz bir gece yaşattı.

Adıge Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kafkas Derneği organizasyonu ile Türkiye’ye gelen Nalmes Akademik Devlet Halk Dansları Topluluğu (Çerkez), 52 kişilik profesyonel dansçı kadrosu ve orkestrasıyla, turne programı kapsamında Tokat’ta gösteri yaptı.

Tokat Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Hamit Eren, Nalmes’in Kuzey Kafkasya danslarının derleyicisi, koruyucusu ve icracısı durumunda olduğunu ifade ederek, "Bunlar ta uzaklardan dedelerimizin yaşadığı güzide bölgelerden geliyor" dedi.

Yapılan kısa konuşmanın ardından gösterilerine başlayan dansçılar, 15 ayrı oyun sundu. Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu’nda binlerce davetliye dans gösterisi sunan Nalmes ekibi, Tokatlılar tarafından hayranlıkla izlendi. Nalmes ekibinin senkronizasyon hareketleri, kama gösterisi ve davul şov büyük ilgi gördü.

Rus Federasyonu’nun ünlü devlet sanatçısı tenor Anzeriqo Çeslavda, Çerkez türküsü okudu. Nalmes ekibini hayranlıkla programı sonuna kadar izleyen Tokatlılar, dansçıları ayakta alkışladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 14:54:02
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 15:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?