7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Kamu görevlilerine uyarı

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, hiçbir vatandaşın, hiçbir kamu kurumundan küskün, kırgın ve üzgün olarak ayrılmayacağını belirterek, “Vatandaşı üzen, beni üzer” dedi. 

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından İşer Petrol Tesisleri’nde verilen iftar yemeğinde iş adamları ve bürokratlar bir araya geldi. İftar yemeği sonrasında açılış konuşmasını yapan TTSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı, oda olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Sarıtaşlı konuşmasında ayrıca, Tokat’a haftanın 4 günü yapılan İstanbul-Tokat uçak seferinin haftanın 7 günü yapılmasını arzu ettiklerini ifade ederek, “Uçuşların her gün yapılması ve Ankara’ya uçuş seferlerinin açılması konusunda tüm yetkililerden gerekli girişimlerde bulunmalarını arzu ediyoruz. Biran önce bu seferlerin başlatılması tüm üyelerimizin arzu ve isteğidir” dedi.
Vali Dr. Recai Akyel ise konuşmasında, kalkınmanın temelinde çalışmak ve üretmenin yattığını kaydetti. Hiçbir vatandaşın, hiçbir kamu kurumundan küskün, kırgın ve kızgın olarak ayrılmayacağını ifade ederek, daire müdürleri ve memurları uyardı. Vali Akyel, “Vatandaşları mutlu ve sağlıklı kılmak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin boynun borcudur. Biz de onların temsilcisi olarak her zaman sizlerin yanındayız. Bizim devlet olarak başka bir derdimiz yok. Tek derdimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını mutlu kılmak. Her zaman gönlümüz, telefonlarımız, kapılarımız açık. Daire müdürlerimize memurlarımıza vermiş olduğumuz talimatta diyoruz ki: ‘Vatandaşı üzen, beni üzer.’ Hiçbir vatandaş hiçbir kamu kurumundan küskün, kırgın ve üzgün olarak ayrılmayacak. Hiçbir kamu görevlisi vatandaşın onurunu, gururunu rencide edecek şekilde davranma hakkına ve lüksüne sahip değildir” diye konuştu. 

Vali Akyel, Tokat’ın 5 yıl önceye göre iyi olduğunu, 5 yıl sonra daha da iyi olacağını kaydederek, “Çünkü tuğla üzerine tuğla, taş üzerine taş konuluyor. Köylümüz, çitçimiz, vatandaşımız, müteşebbisimiz, üreticimiz daha fazla üretiyor. Yeni çıkan yasal düzenlemeler üretimden vatandaşa kolaylık göstermeden yana. Tokat, Türkiye’de tarımsal üretim, sanayi, mermer, orman ve tarihsel varlıklar, kültürel miras bakımından marka olacak” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 09:40:36
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 09:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamil aydin IP: 194.11.79.xxx Tarih : 16.09.2008 14:38:56

sayin valim tebtili kiyafet yapip cikin bir bakin ilde ilcede koylerde neler oluyor o zaman herkes dikkat eder tibki recep yazicioglu gibi o zaman daha kolay olur kamu calisanlari takip etmek hic gece yarisi bir hastane teftis ettinizmi ?