6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Kan bağışı kampanyası

Türk Kızılayı tarafından ülke genelinde başlatılan "Gönüllü Kan Bağışı İçin 1 Milyon İyi İnsan Aranıyor" kampanyası Tokat'ta da başladı.


Cumhuriyet Meydanı’nda bir mobil araç içerinde Samsun Kızılay Kan Merkezi görevlileri tarafından kan bağışları kabul edilmeye başladı. Samsun Kızılay Kan Merkezi’nden Dr. Sevinç Er, Tokat'ta ki ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. Stand açılır açılmaz vatandaşların kan bağışında bulunmak için sıraya girdiğini ifade eden Er, Tokat'ta 1 hekim, 2 hemşire ile 13.00 ile 20.00 saatleri arasında perşembe gününe kadar kan bağışı kabul edeceklerini kaydetti. Alınan kanların günlük olarak Samsun'a gönderileceğini ve günlük 20-30 ünite olan hedeflerini aşacaklarına inandığını belirten Er, 18-65 yaş arası sağlıklı herkesin kan verebileceğini belirterek, "Kan veren kişide her hangi bir hastalığının olmaması gerekiyor. Sorgulama formunda bu tür kişileri eliyoruz. Tansiyon, hepatit, uyuşturucu kullananlar, para kazanmak amaçlı cinsel ilişkide bulunanlar kan bağışı kabul etmiyoruz. Ayrıca kan bağışında bulunacak kişi kulak deldirdiyse, dövme yaptırdıysa, durumu şüpheli bir hayvan ısırmasına maruz kaldıysa yine kan bağışını kabul etmiyoruz. Alınan kanlarda ayrıca laboratuar ortamında testlerden geçirilerek hastalara veriliyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gül akkkaya IP: 78.163.135.xxx Tarih : 17.06.2008 08:38:39

sacma ya kulak deldırmeyle ne alaakası var dövme yaptırmayı anladıkta bu gidişle 1 mılyon degıl 100 kısıden bıle kan alamazlar biraz mantık lütfen