6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Karda spor yapan köpek

Tokat'ta, karda spor yapan yaşlı adama kaniş cinsi köpeği de eşlik ediyor.


Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda yaklaşık 5 yıldır, SSK emeklisi 65 yaşındaki 3 çocuk babası İbrahim İğmen, köpeğiyle spor yapıyor. 3 çocuğunu evlendirdikten sonra evde eşiyle yalnız kalan İğmen, hayvanlara ilgisinden dolayı evinde kaniş cinsi köpek beslemeye karar verdi.

Köpeğinin evde tüm gün yatması ve kilo almasına gönlü razı olmayan İğmen, bu nedenle Boncuk isimli köpeğiyle şehir stadyumunda spor yapmaya başladı.

5 yıldır sabahın erken saatlerinde yaz-kış demeden spora devam eden İğmen, köpeği ile son derece mutlu. Sahaya ilk geldiğinde tasmasıyla spora katılan boncuk ise ortama alışması nedeniyle tasmasız olarak spor katılıyor.


20 yıldır spor yaptığını ifade eden İğmen, hayatının en değerli günlerini spor yaparak geçirdiğini ifade ederek, "Boncuk devamlı yemek yiyip kalorifer peteğinin dibinde yattığı için 6 kilodan 7 kiloya yükselmişti. O nedenle birlikte spora başladık.

Zıplayamıyordu, spor yaparak kilo verdi. Karla da arası çok iyi seviniyor, sahayı boş bulursa hopluyor. Yazın sıkılıyordu, kışın eve pek gitmek istemiyor. Burada Boncuk'u tanımayan yok. Herkes seviyor, ilgileniyor. Spor yapan gençlerin, çocukların maskotu oldu. Beş senedir boncukla spor yapıyoruz. Bazen annesi ile yani eşimle de spora geliyor" dedi.


İğmen, Boncuk'un kendileri ile beraber aynı evde yaşadığını belirterek, "Boncuk'un nüfus kağıdı, aşıları var. Haftada bir eşimle onu yıkıyoruz. Yıkanmayı sever ama bebekler gibi yıkanırken de ağlar. Sevgiye, bakıma ihtiyacı var. Çocuk gibi bakıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 12:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?