6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Karla kaplı tepede fidan dikme töreni

Tokat-Sivas il sınırı bin 650 rakımlı karla kaplı Çamlıbel mevkisinde gerçekleştirilen fidan dikme törenine katılanlar soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı.

Türk Telekom İl Yöneticiliği tarafından oluşturulan 20 dönümlük hatıra ormanına 2 bin fidan dikimi için start verildi. Karla kaplı Çamlıbel mevkisinde törene katılanlar palto, atkı ve eldiven giymesine rağmen üşümekten kendini alamadı. Makam aracından takım elbise inen Vali Dr. Recai Akyel ise soğuk havaya aldırış etmeden törene katılanlarla tokalaşırken, kendini şaşkınlıkla izleyenlere 'vali üşümez' diye cevap verdi.

Türk Telekom İl Yöneticisi Hayrettin Öztaş, Türk Telekom olarak Türkiye çapında
başlatılan ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde Tokat'ta 20 dönümlük alanı 2 bin çam fidanı ile ağaçlandırmayı planladıklarını kaydetti. Vali Akyel ise Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Tokat'ta yapılan ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde bir karış boş toprak bırakmamayı hedeflediklerini söyledi.

Kar yağmış olsa da hava soğuk olmuş olsa da ağaçlandırmaya devam diyen Vali Akyel, "Seferberliğin adı üzerinde şartlar ne olursa olsun çalışmayı sürdürmek gerekiyor. Seferberlik demek kara kışa soğu aldırmadan yola devam demektir. Ağaçlandırma seferberliğine sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar, meslek odaları ve diğer kamu kurumlarından katkı sunmalarını bekliyorum" dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci de fidanların sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki dönemde dikildiğine dikkat çekerek, "Özellikle kasım, aralık ve ocak aylarını kapsayan fidan dikimlerinde toprağın yağmur suyu ihtiyacını daha fazla aldığı için başarı oranımız yüzde 95 civarlarında oluyor. Yüksek rakımlı tepelerde fidanların sulama ihtimali olmadığı için kış döneminde kar ve yağmur suları ile başarı oranı artıyor" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından dondurucu havada fidan dikimi gerçekleşti. Sembolik olarak yaklaşık 50 fidan toprakla buluşurken, diğer fidanların ise bir firma tarafından yıl içinde dikiminin gerçekleştirileceği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 15:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?