6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Karting heyecanında mini kaza

Türkiye'de hızla yaygınlaşan ve motor sporlarının başında yer alan karting sporu, Tokat'ta da start aldı.

Bürokratların katıldığı deneme sürüşünde ise, küçük bir kaza yaşandı.
Tokat-Sivas karayolu üzerinde Yeşil Vadi Tesisleri yanında faaliyete geçen Go-Kart Pisti açılışına davetlilerin yanı sıra motor sporları tutkunları da yoğun ilgi gösterdi. Tokatlı iki genç girişimci tarafından faaliyete geçirilen tesisin açılışında konuşma yapan Vali Dr. Recai Akyel, bu organizasyonun gençlerin motor sporu tutkunların yaşantısına renk katacağını kaydetti. Geçleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bu tür aktivitelerin önemli olduğuna değinen Vali Akyel, "Çocuklarımız ve gençlerimizi hayattan tat alacak, vakitlerini geçirecek ve zevk alacakları aktivitelerle karşı karşıya getirmemiz lazım. Bunlardan birisi bugün şahit olduğumuz organizasyon. Çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, belirli yetenek ve kabiliyetleri geliştirecek organizasyondan dolayı girişimcilerimizi kutluyorum" dedi.


Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise, Tokat'ın Türkiye'deki gelişmeleri takip eden ender illerden bir tanesi olduğunu söyledi. Dünya'daki ekonomik kriz ortamında bu tür yatırımların anlamlı olduğunu ifade eden Başkan Çiçek, toplamda 10 bin metrekare olan alanda farklı yatırımlar da yapılarak buranın bir cazibe merkezi olabileceğini kaydetti. Yapılan konuşmaları ardından Go-Kart Pisti'nde açılışa katılanlara mini bir şov gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından ise tesisin kurdelesini Vali Dr. Recai Akyel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak ile birlikte yaptı. Açılış sonrasında ise, Vali Dr. Recai Akyel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ile İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın deneme sürüşü yaparak ayrı bir heyecan yaşadı. Deneme sürüşü sırasında ise, Tokat Belediyesi'nde zabıta olarak çalışan 98 santimetre boyundaki Murat Satar, fren yerine gaza basınca Başkan Çiçek'in kullandığı araca çarpması sonucu ise küçük bir kaza yaşandı. Bu sırada deneme sürüşünü tamamlayan Vali Akyel ise, kimseye çarpmadan, kaza yapmadan yarışmayı tamamladığını söyleyerek alkış topladı.


10 bin metrekarelik arazide 2 bin metrekarelik alan üzeriden kurulan pistte ilaveler yapılarak çeşitli aktivitelerin de gerçekleştirileceği bildirildi. 9 beygirlik araçların yanında özel olarak getirtilen 32 beygirlik aracında yer aldığı 360 metre uzunluğunda pistin yanında ayrıca off-road parkuru ile off-road tutkunlarını bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 18:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
blacklord IP: 78.162.180.xxx Tarih : 25.10.2008 18:40:58

cok güzel bi organizasyon gec bl kalındı emeği gecen herkese tesekkürler