7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Katı atık toplayıcılarına sertifika

Tokat’ta kendi imkanlarıyla katı atık toplayarak geçimlerini sağlayan ve geri dönüşüme katkıda bulunan 15 kişiye, ’Geri Dönüşümlü Katı Atık Toplama Sertifikası’ verildi.

TEMA Vakfı ve Halk Eğitim Merkezi’nin organizesinde açılan kurs ile Geri Dönüşüm Projesi’ne katkı sağlayan 15 kişi, Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen törende sertifikalarını Vali Yardımcısı Sıtkı Topaloğlu, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve TEMA Vakfı Tokat İl Temsilcisi Mustafa Yaran’ın elinden aldı.

TEMA Vakfı Tokat İl Temsilcisi Mustafa Yaran, iki yıldır katı atıkların geri dönüşüme katılmasında destek olma amacıyla çalışmalarda bulunduklarını belirterek, "Arkadaşlarımız her ne kadar ekmek parası için çalışsalar da zaman zaman sağlıklarını hiçe saydıklarını gördük. Bu nedenle Halk Eğitim Merkezi’nde böyle bir kurs düzenleme kararı alındı. Sağlık İl Müdürlüğü’nden konuyla ilgili bir doktor, sağlıklı bir şekilde nasıl toplama yapılacağı konusunda bilgi verdi. Ayrıca Çevre Orman Müdürlüğü’nden de katı atık toplama işleminin nasıl ayrım yapılarak gerçekleşeceği konusunda bilgi verildi" dedi.

Çöplerin çok kaba şekillerle toprak altına gömülmesinin artık modern dünyada yeri olmadığını belirten Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, katı atık toplayanlara bundan sonra da destek vereceklerini belirtti.

TOKAT (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 16:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?