30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Katil yeğen çıktı!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 8 aylık hamile halası ve eniştesini vurduğu ileri sürülen 15 yaşındaki zanlı, adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan Umut Uz'un (32) işe gitmemesi üzerine arkadaşları İsmetpaşa Mahallesi'ndeki evlerine gittiklerinde 8 aylık hamile Tuğba Uz (30) ile kocasını evlerinin yatak odasında tabanca ile vurulmuş halde bulmuştu. Olayda 2 çocuk annesi kadın hayatını kaybederken, kocasının ise ağır yaralanmıştı. Yaşanan olayın ardından olayın şüphelisi olarak gözaltına alınan V.S.(15), sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Erbaa Adliyesi'ne çıkarıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen zanlı basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

BEBEK KURTARILAMADI

Bu arada yaşanan olayın 4-5 saat sonra fark edilmesi nedeniyle 8 aylık hamile olan Tuğba Uz'un bebeğinin kurtarılamadığı öğrenildi. 3 ve 5 yaşlarında 2 kız çocuğu olan ailenin erkek çocuk bekledikleri kaydedildi.

OLAYIN TEK TANIĞI 5 YAŞINDAKİ EYLÜL

Mahalle sakinleri Osmaniye'den Erbaa'ya yaklaşık 1 yıl önce taşındıkları öğrenilen çiftin erkek bebeklerinin kısa bir süre sonra dünyaya geleceği için sevinç yaşadıklarını söyledi. Mahalle Bakkallı Serdal San, öğle saatlerinde olayı duyar duymaz yardımcı olmak içinde eve girdiğinde genç çifti yatak odasında yatar vaziyette bulduğunu söyledi. Olayın şoku ile evde çocuğu ararken, başka bir odada Eylül'ü korkudan yatağa gizlenmiş şekilde bulduğunu ifade den San, kızın sırtının kanlar içinde olduğunu kaydetti.

Minik kızın elbisesinin kanlar içinde olmasından dolayı olayın olduğu ama çocuğunda anne ve babası ile yatakta olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden San, olayla ilgili cinayet şüphesi olarak V.S'nin gözaltına alındığını duyduklarında ikinci bir şok yaşadıklarını söyledi. Halası ve eniştesini öldürdüğü ileri sürülen V.S.'nin sabah saatlerinde bakkala gelerek 5 sakız aldığını ifade eden San, "Bu konunun iyi araştırılması, 'psikolojik' deyip geçilmemesi lazım. Psikolojisi bozulan birisi bunları yapması mümkün değil. Hiçbir şey olmamış gibi alışveriş yapıp okula gideceksin, 5 sene evinde kaldığın eniştesi... Gece uyuyamadım, rüyalarıma girdi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2012 Cumartesi 17:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?