3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Kaybolan şoför Kelkitte aranıyor

TOKAT Reşadiye İlçesi yakınlarında nedeni bilinemeyen sebepten dolayı Kelkit Irmağı'na uçan ve akıntıyla sürüklenen kamyonette bulunan iki kişiden biri olan Temel Demir kurtuldu,sürücü Arkadaşı Selami Şaran(45)akıntıda kayboldu .

Selami Şaran (48) Kars ili Arpaçay ilçesine bağlı Doğruyol Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı olduğu öğrenildi.Irmağın ortasında bir kaya parçasına takılan kamyonun üzerine çıkan Temel Demir, saatlerce ter döktü.Kars'tan Amasya yönüne giden ve Selami Şaran yönetimindeki Isuzu marka kamyonet, Erken saatlerde Tokat'ın Reşadiye İlçesi'ne 22 kilometre uzaklıkta Kelkit Irmağı'na uçtu .Akıntıyla yaklaşık 200 metre kadar sürüklenen kamyon, kelkitin ortasında bir kayaya çarparak ters döndüğü ve asılı kaldığı kurtulan Demir tarafından söylendi .

Araçtaki Selami Şaran ve Temel Demir kurtulmak için can havliyle camı kırmış ve Bir anda kendilerini akıntıda bulan iki arkadaştan yüzme bilmeyen Temel Demir, kamyonun kasasına tutunup üzerine çıkmayı başarmış. Şaran’ın, iyi yüzme bildiğini söyleyen Arkadaşı Turan Demir Arkadaşı Şaran’ı bir daha göremediğini söyledi . Kılıçkaya barajının kapaklarının kapatılması ve su debisinin düşürülmesinden sonra dalgıçlar ve ilçe jandarma komutanlığı Şaran’ı arama çalışmalarının süreceğini söylediler .

Kelkit ırmağı ortasındaki kamyonun üzerinde ne yapacağını şaşıran Temel Demir, bağırarak bir süre sesini duyurmaya çalıştı.Yoldan geçmekte lanlar onu görmüş ve olayı 156 ya bildirmişler.Niksar Bölge Trafik ve Reşadiye ilçe Jandama Komutanlığı olay yerinde önlem alırken, Niksar ve Reşadiye Belediyesi'nden gönderilen kurtarma ekibi çalışmayı başlattı. Akıntının şiddeti nedeniyle kurtarma görevlileri ırmağa girmenin tehlikeli olduğunu söyleyince, uzman dalgıçlar aranmaya başladı. Bu sırada kamyonun üzerinde kurtarılmayı bekleyen Temel Demir, şoka girdi ve nehre atlamaya kalkıştı. Megafonla anons yapan görevliler ona kısa sürede kurtarılacağını, sakin olması gerektiğini söyledi.Reşadiye Kaymakamlığının organize ettiği dalgıç kursu için Trabzonlu 3 kişilik ekibinin Reşadiye'de bulunduğu öğrenildi. Hemen onlarla temasa geçildi ve kısa sürede olay yerine gelen dalgıçlar, önce iple akıntının daha az etkili olduğu ırmağın karşı tarafına geçti.Buradan bellerine bağladıkları iplerle ırmak ortasındaki kamyona ulaşan dalgıçlar, can pazarında tam 4 saat ter döken Temel Demir'i alarak kıyıya çıkardılar .

Irmakta akıntıda kaybolan Selami Şaran ile Kars'ta nakliyecilik yaptıklarını söyleyen Temel Demir, “Nasıl oldu bilmiyorum. Gözümü açtığımda kamyonumuz ırmakta akıntıyla sürükleniyordu. Bir kayaya çarpıp ters döndü. Selami ile birlikte aracın camını kırdığımızı hatırlıyorum. Ben kendimi kamyonun üzerinde buldum. Ben yüzme bilmiyorum ama Selami iyi yüzücüdür. Ona ne olduğunu bilmiyorum'' dedi. Reşadiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Demir son olarak “Can kardeşimi,arkadaşımı bulun” diye yetkililere ve basın mensuplarına yalvardı.Reşadiye Kaymakamı Aytekin Yılmaz,Belediye Başkanı Rafet Erdem ve Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin bu vahim olayı yakından takip ettiler ve çalışmaları izlemeye devam ediyorlar .İlçe Jandarma ve Bölge Trafik ekibi çalışanları arama ve tarama çalışmaları süresince aydınlatma ve gerekli güvenlik önlemlerini alma noktasında son sürat çalışmalarına devam ediyorlar.

Reşadiye TOKAT
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2007 Pazartesi 02:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?