6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Kayıp-kaçak hedefi yüzde 10

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.(EDAŞ) Şirket Müdürü Fatih Durmuş, elektrikte kayıp-kaçağı yüzde 10'un altına düşürmeyi hedeflerini söyledi.


ÇEDAŞ yetkilileri, Tokat'ta elektrik alanında yapılan ve yapılacak olan yatırımlardan arızalara ve bakım-onarım çalışmalarına kadar pek çok konuda basın mensuplarına bilgi verdi.

Yapılan açıklamada ÇEDAŞ'a en fazla borcu olan kurumların başında belediyelerin geldiği, sulama birliklerinin borçlarının da oldukça fazlalaştığı kaydedildi. Durmuş, il genelinde 246 bin 655 aboneye elektrik hizmeti verdiklerini, kaçak oranının 2004'ten yüzde 14'ten bugün ise 9 aylık sürede yüzde 11.61'ye çektiklerini kaydetti.

Amaçlarının kayıp kaçağı yüzde 10'un altına çekmek olduğunu ifade eden Durmuş, "Kayıp kaçak oranlarının azalması için il müdürlüğümüz ekiplerince ve ayrıca şirketimizde oluşturulan mobil ekiplerimiz genel taramalara devam etmektedir" dedi.
Toplantıya ayrıca, Şirket Müdür Yardımcısı Halit Bakal, Bilgi İşlem Tahakkuk Tahsilat Kaçak Takip Müdürü Ömer Kadıoğlu, İl Müdür Yardımcıları Songül Demircioğlu ve Ahmet Tetik katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?