3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Kazada kaybolan küçük kız aranıyor

Önceki gece Tokat-Sivas sınırındaki Kelkit Çayı'na devrilen yolcu otobüsünde kaybolduğu belirtilen Damla Yılmaz'ı arama çalışmaları sürdürülüyor.


Edinilen bilgiye göre, Koyulhisar-Reşadiye karayolu Tokat-Sivas il sınırındaki Bahçeköyaltı Köprüsü’nden Kelkit Çayı'na devrilen yolcu otobüsünde anne-babasının yanında yolculuk yaparken kaza sonrasında kaybolduğu bildirilen 6 yaşındaki Damla Yılmaz'ı arama çalışmaları devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Kelkit Çayı ve kıyısında, Tokat Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgeye gönderilen 4'ü dalgıç olmak üzere 8 kişilik ekip, 20 kilometre uzunluğundaki alanda arama yaptı. Su içinden ve dışından yapılan tüm aramalara rağmen, kayıp çocuğa ulaşılamadı.


Bu arada, olay yerine gelen Damla'nın anne ve babası sinir krizleri geçirdi. Tokat Dr. Cevdet Akyan Devlet Hastanesi’nde tedavi olduktan sonra, yakınları ile birlikte kaza yerine gelen Damla Yılmaz'ın annesi Elvan Yılmaz, "Damla, ses ver kızım. Beni yalnız bırakma anneciğim, ne olursun ses ver" diyerek çay kenarında, kaybolan kızına seslendi. Baba Serdar Yılmaz ise, kaza anını anlatarak, "Seyahat esnasında saat 24.00 sıraları idi. Yani otobüs şoförünün uyuma ihtimali az. Ancak büyük ihtimalle, otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yapacak bir şey yok acımız büyük" dedi. Yardımcı şoför Selçuk Yaşar ise şunları söyledi:
"Ben seyahat esnasında yatıyordum. Büyük bir gürültü duydum. Uyandığımda kaza yapmıştık. Otobüsten en son beni askerler çıkardı."


Bu arada, sivil savunma ekipleri, çalışma bölgesinde yarın da arama yapacaklarını, suda boğulmuş olabileceği tahmin edilen Damla'nın cesedinin akıntı yönüne gitmiş olabileceğini ve aramaların Reşadiye tarafından devam ettirileceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 03:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DL_RZGR IP: 88.232.239.xxx Tarih : 10.11.2007 11:33:31

çok çok gecmiş olsun