7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Kelkit Havzası'nda 'Galata' etkinlikleri

Kelkit Havzası'nın kültürel birikimine dikkat çekmek ve bilinirliğini artırmak amacı ile Kelkit Havzası’nın zengin mutfak kültürünü, geleneksel el sanatlarını ve müzik kültürünü bir dünya kenti olan İstanbul'da, İstanbullular ile buluşturulması hedefleniyor.


Tokat, Giresun, Gümüşhane, Erzincan ve Sivas'ı kapsayan "Kelkit Havzası Galata Etkinlikleri", 17-19 Ekim 2008 tarihleri arasında İstanbul'un Avrupa yakasında, Beyoğlu ilçesine bağlı Galata Kule Meydanı’nda, Beyoğlu semtinde bulunan Tarık Zafer Tuna'ya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Etkinlik kapsamında geleneksel mutfak uygulamaları, yöresel ürün satış ve sunum standları ve geleneksel el sanatları sergileri, geleneksel kıyafetlerin sunulacağı defileler ve halk dansları gösterileri, Galata Kule Dibi Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Kelkit Havzası’nın binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturan yazmacılık, gümüş işlemeciliği, halıcılık, kilimcilik, cecim, zilli kilim, kumaş dokumacılığı, oya yapımcılığı, deri işçiliği, müzik aletleri yapımcılığı, bakırcılık, sepetçilik, semercilik, örmecilik, ahşap ve ağaç işçiliği gibi geleneksel el sanatları örneklerinin sergilemesi yapılacak. "Kelkit Havzası Yerel Tatlar" adlı bölümde bulunan standlar da ise Kelkit Havzası'nda geleneksel yöntemlerle üretilen süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, şekerlemeler, baharatlar, kuru gıdalar, geleneksel yiyecek ve içecekler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Ayrıca bölgenin gurme turizmine büyük katkıları olacağı bilinen Geleneksel Mutfak Sanatları ve Merkezi için ayrıca bir stand oluşturulacaktır. Bu standda bölge mutfak değerleri öncelikli olmak üzere tüm Anadolu'nun pişirme teknikleri hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 18:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?