6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'Kene-05' zanlıları adliyede

Tokat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Kene-05' operasyonunda yakalanan Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli 13 kişi, sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli yönetici ve memurların aralarında bulunduğu il merkezinde 14, Pazar ilçesinde 4 ve Erbaa ilçesinde 1 kişi olmak üzere toplam 19 kişi çalıştıkları iş yerlerinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı müşterek operasyonda gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet Savcılığıyla yapılan koordineli çalışmalar sonucu ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarını işledikleri ileri sürülen 19 kişiden 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgu işlemleri tamamlanan 13 kişi de Tokat Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.

Operasyonun, Tokat ve ilçelerinde devlet ormanlarında domates tarlalarında kullanılmak üzere sırık temini, evlerde kışlık yakacak olarak kullanılmak üzere odun temini, il ve ilçe merkezlerindeki ticari işletmelere satılmak üzere odun kömürü temini için izinsiz kesim yapılmasına göz yuman, ayrıca ormana ait arazide vatandaşların tarla açmasına müsaade eden ve kesim yaptıran bu vesile ile devlet ormanlarında tahribat yapan ve yapılmasına menfaat karşılığında göz yumduğu iddia edilen şahısların işlemiş oldukları suçları ortaya çıkarmak, suça iştirak edenleri tespit amacıyla yapıldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 17:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?