6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Kene korkusu devam ediyor

Türk Diyanet Vakıf Sen Tokat Şube Başkanı Necmettin Demirden, Tokat'ta kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı nedeniyle vatandaşın araziye çıkamadığını söyledi.

Sendika binasında basına açıklamalarda bulunan Demirden, Türkiye'nin gündeminde olan 'kene' kabusuna değindi. Demirden, insanların kene korkusuyla yeşil alanlara, araziye çıkmakta tereddüt yaşadığını, onlarca insanın çaresizlik için hastanelerde tedavi gördüğünü söyledi.

Bahar aylarında yaşanan kene vakalarının önüne geçmek için kalıcı çözüm bulunmasını beklediklerini ifade eden Demirden, insanların hastalıkla ilgili bir konu başına geldiğinde ancak hassasiyeti kavrayabildiklerini ileri sürdü.

Demirden ayrıca, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin bazı bölümlerinin kapanacak duruma geldiğini iddia ederek "Dahiliye ve çocuk bölümlerinde mevcut öğretim görevlilerinin yurt dışına gitmesi suretiyle asistanları da başka yerlere gitmek zorunda kalacak. Dolayısıyla fakültemizin bu bölümleri kapanmak üzere" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 14:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?