6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Kene ölümü ve cenazesi

Kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 3 çocuk annesi 60 yaşındaki Hatun Durmuş toprağa verildi.


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden Hatun Durmuş'un cenazesi yakınlarına teslim edilerek Tokat'ın Almus ilçesine getirildi. Almus Devlet Hastanesi'nden bir gece kalan cenaze öğle saatlerinde Ataköy beldesindeki evlerine getirildi. Evde bir süre kalan cenaze daha sonra gözyaşları ve feryatlar içerisinde alınarak belediyeye ait ambulansa konuldu. Ambulansla Ataköy Camii'ne getirilen cenaze musalla taşına konuldu. Burada cemaate seslenen imam, yaşlı kadının kene ısırması sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Kılınan cenaze namazının ardından yaşlı kadının cenazesi ambulansla Ataköy mezarlığına getirildi. Aile tabutu açarak cenazeyi defnetmek isterken, görevliler cenazenin tabutla gömülmesi uyarısında bulundu. Uyarı üzerine kireçlenen mezara yaşlı kadın tabutla birlikte defnedilirken, cenaze yakınları kendilerine hastanede defin konusunda böyle bir bilgi verilmediğini ileri sürdü.


Ataköy Belde Belediye Başkanı Ali Gökçe, hayatını kaybeden yaşlı kadının daha önceden bir hastalık geçirdiğini, keneden rahatsızlandığının bilinemediği için doktora geç görülmüş olabileceğini kaydetti. Gökçe, "Yanılmıyorsam iki gün geç götürülmüş. Böyle bir sonuçla karşılaştık. Bu beldemizde yaygın bir olay değil. Türkiye genelinde bu tür vakaları görülüyor. Vatandaşların duyarlı olarak tedbirlerini almaları yeterli" dedi. Belde sakinlerinden Emine Dudu Özgür ise korkudan bağa bahçeye çıkamadıklarını, beldelerine ilaçlama yapılmasını istediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 15:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?