6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'Kene Parçası' tez kitabında

Ulusal Katılımlı Keneler ve Bulaştırdıkları Hastalıklar Kursu'nda katılımcılara verilen bilgiler arasında 'kene parçası' da yer aldı.


Kenelere parça yapan Hasan Öğmen, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalınca eylül ayında "Tıbbi ve Veteriner Önemi Olan Bitler Uyuz Etkenleri ve Keneler" konulu ulusal katılımlı verilen kursta kene parçasından bahsedilmesinden ve tez kitabında yer almasından mutlu olduğunu söyledi.

Öğmen, vatandaşların kenelerden korkmasını önlemek ve bilgilendirmek amacıyla parça yaptığını ifade ederek, "Benim amacım kenelerin yol açtığı bu ve buna benzer diğer hastalıklardan halkımızın korkmasını engellemekti. Bu anlamda tez kitabında bu parçamın mısralarının yer alması beni sevindirdi" dedi.


Öğmen'in ''Keneler'' adlı parçasının sözleri şöyle: “Tokat Sivas arası/Gider kene hastası/Kene kapmış güzeli/Çok küçüktür yarası; Karışık kuruşuk keneler/İnsanlara gelirler/Kırışık bürüşük keneler/Kan emer sevinirler; Amasya'nın bar dağı/Tokat'ın var Haç dağı/Kene mekan tanımaz/Geziyor bahçe bağı."

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 16:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?