30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Kene tulumuna ilgi arttı

Tokat'ta, iş önlüğü imalatı yapan girişimci Turan Yıldız'ın insanların korkulu rüyası haline gelen kenelere karşı poliüretan kumaşından ürettiği kene tulumuna ilgi arttı.


Türkiye'de yaz aylarında bir çok ilde görülen kene vakalarına karşı insanları korumak için girişimciler harekete geçti. Kırsal kesimde hayvancılık, çiftlikle uğraşan kişilerin kenelerden korunmasına yönelik üretime başlanan tulumlar artan kene vakaları nedeniyle ilgi görüyor. 7 ila 9 TL'den satışa sunulan kene tulumların beyaz renkte, kol ve bacak bölümlerin ise lastikli olması kenelerin insan vücuduna girerek temasını engelliyor.

Beşyıldız İş Önlükleri Sahibi Turan Yıldız, yaklaşık 1 ay önce üretimine başladığı kene tulumunun artan kene vakaları nedeniyle vatandaşların ilgi gösterdiğini kaydetti. Yıldız, kene tuluma bu kadar rağbet olacağını düşünmediğini ifade ederek, "Bu tulumu biz başka amaçla yapmıştık. Ama görülen ihtiyaç nedeniyle tulumu 'kene tulumu' olarak kullanılabileceği düşüncesiyle bu şekilde imalat yapmaya karar verdik. Böyle rağbet göreceğini tahmin etmiyorduk. Şehir dışından, askeriyeden, sağlık müdürlüklerinden, tarım müdürlükleri, köy hizmetlerinde çalışanlar ve televizyonculardan talep var.

Geçici olarak araziye çıkanlar bunu tedbir olarak kullanıyor. Bu tulum sayesinde kenenin vücuda girebilecek tüm yollarını kapatmış oluyoruz" dedi.
Yıldız, elbisenin dışından giyilebilen tulumun elbise içine giyilebilenini yapmayı hedeflediğini ifade ederek, "Bu tulum 110 gram ağırlığında çok hafif ve kumaşından dolayı terletmiyor. Giyinmesi pratik. Bu işte rant sağlamak amacıyla girmedim. Fakat böyle de bir gerçek var. İnşallah ülkemizde böyle vakalar görülmez, azalarak biter bunlara gerek kalmaz" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?