6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Keneleri yaban domuzları yayıyor

Kenelerden geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını yaban domuzlarının yaydığı iddia eden Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, domuz avının yasağının kaldırılmasını istedi.

Zile ilçesine bağlı Evrenköy beldesinde keneden geçen KKKA hastalığından 4 gün ara ile 2 kişinin ölmesi bölgede endişeye yol açtı.

Yozgat'la sınır konumunda olan belde sakinleri ormanlık alana yakın beldelerinde kene istilası nedeniyle çaresiz kalırken, kenelerin bölgede bulunan yaban domuzlarından yayıldığı öne sürüldü.

Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalığolu, insan hayatını tehdit eden, yaşama hakkını elinden alan kenelerin ana yaşam kaynağının yaban domuzları olduğunu iddia ederek, "Türkiye'de insan hayatını tehdit eden kenelerin ciddi manada konaklama ve üreme merkezi olan yaban domuz avı yasağının kaldırılmasını gönülden arzu ediyoruz" dedi.

Evrenköy Belde Belediye Başkanı Kadir Şengül ise kene istilası nedeniyle kimsenin evinden çıkamadığını belirterek, "Bunun bir çaresi bulunması lazım. İnsanlar çok çaresiz psikolojik olarak çökmüş durumda. İki gün ara ile bu hastalıktan ölüm olması insanları perişan etti. Yardım bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 17:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali yaman IP: 88.248.30.xxx Tarih : 8.06.2008 12:58:01

syn. başkan murat ayvalı oğluna katılıyom domuz lardan kaynaklanan birşey olduğunada inanıyorum bende evrenköy belediyesinde yaşayan bir insanım artık bu işe bir çözüm bulmaları gerkiyor