7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Keneye karşı bitkisel karışımlı destek

KENEYE KARŞI BİTKİSEL KARIŞIMLI DESTEK

Alternatif Tıp Uzmanı Semih Efe Danışan, KKKA hastalığına karşı bitkisel karışımla desteğin vücudun direncini artırdığını söyledi.

Türkiye'de yaz aylarında insanların korkulu rüyası haline gelen ve birçok insanın hayatını kaybettiği kenelere karşı çözüm arayışları devam ediyor. Bu kapsamda bitkisel karışımla vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemli olduğunu ileri süren Alternatif Tıp Uzmanı Semih Efe Danışan, vücut direnci zayıf olan kişilerin daha çabuk hastalığa yakalandığını kaydetti. Vücuttaki savunma sistemi arttığında kişiye yapışan kenenin diğer insanlara göre daha az etkilediğini iddia eden Danışan, "Keneyle

ilgili henüz bir ilaç bulunamadı. Kenelerden ölen insanlar da artık normal vaka gibi görülmeye başladı. Ama bunda gördüğümüz olgu vücudun zehre karşı güçlendirilmesi. Avrupa da ozon tedavisi olarak geçiyor. Bu karşımda ginseng, ısırgan tohumu, ozon, kantaron vb. bitkiler var. Sabah kahvaltından sonra bir bardak yoğurdun içine 2 tatlı kaşığı karışımdan koyarak yiyoruz. Tarlaya giderken, pikniğe giderken koruyucu olarak bildiğimiz bitkisel ürünler kullanılabilir" dedi

Osmanlı zamanında da zehirlere karşı bitkisel tedavi uygulandığını ifade eden Danışan, "Isırgan tohumu kanı temizler, alyuvarları korur, kanda filtre görevi yapar. Bu anlamda zehirlerden korunmak için öncelikle vücudun savunma sistemini güçlendirmeliyiz. Bu kullanıldığı zaman faydasını mutlaka göreceklerdir. Tıp gelişmeden önce bitkisel ürünlerle kullanılıyormuş" diye konuştu.

Danışan, kenenin hücreye yaydığı zehre karşı bağışıklık sistemini güçlendirmenin hastalığın tedavisinde hayati önem taşıdığını ifade ederek hasta ve yaşlı kişilerin virüsü kaptığında diğer insanlara göre yaşama şansının azaldığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 09:32:05
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 18:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol fındık IP: 88.239.217.xxx Tarih : 9.07.2011 10:43:08

bu kene Ankara İstanbul da olsa idi  orada da insanlar  hayvan leşleri  gibi kireçlenerek kepçelerin kazdıkları çukurlara  en  sevdiklerinden bile  izole  şekilde  gömülselerdi  emin olun  hemen  çözülürdü bu  mevzu   ama  ölen  Tokat' lı  çok önemli  değil galiba  siz  ticaretini  yapın  köylüler  ölmeye  devam  etsin  .