7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Kilosu 5.5 YTL'ye kurbanlık koç

Tokat'ta kilosu 5.5 YTL'den satışa çıkan kurbanlıklar alıcı beklerken, satıcılar ise işlerin durgunluğundan dert yandı.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık hayvan satışı yapılan pazarlarda yoğunluk arttı. Vatandaşlar uygun fiyata kurbanlık alabilmek için pazar pazar dolaşırken, satıcılar ise umduklarını bulamadı.

Ekonomide yaşanan dalgalanmanın kurban pazarlarını etkilediğini ifade eden satıcılardan Fatih Kılıç, emeklerinin karşılığını alamadıklarını söyledi. Yapılan zamlardan dolayı maliyetler katlanarak artarken, kurbanlık fiyatlarının yerinde saydığını ifade eden Kılıç, "Kilosu 5.5 YTL'den kurbanlık satıyoruz. Ama beklediğimiz satışı bugün göremedik. Arife günü elimizdeki tüm kurbanlıkları satmayı ümit ediyoruz. Fakat yaptığımız masrafa alın terine değmiyor" dedi.

Kurbanlık alarak evinin yolunu tutan bazı vatandaşların kurbanları taşıma yöntemi ise dikkatlerden kaçmadı. Sırtına aldığı koçu pazarda taşıyan vatandaş ilginç görüntüler oluşturdu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 23:23:58
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 23:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatanTaş IP: 78.165.61.xxx Tarih : 10.12.2008 22:11:27

ah memleketim vah memleketim. ağlayanı çok çalışanı az memleketim. Ülkemizin en pahalı şehirlerinden biri memleketim. işim gereği birçok memleket gezdim ama memleketim daha pahalı. Tokatdan giden domates Sivasda 300 e aynı domates Tokatda 500 satılıyor. gidipte doğuya bakın hayvan fiyatları, et çok daha ucuz, Tokatlıdan başka herkesi zengin eden memleketim kendi düşen ağlamaz bizim bize ettiğimizi gavur yapmaz.