20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Kiraz bu sene bol olacak

İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak, havalar iyi gittiği takdirde Tokat'ta ihracata uygun kirazın bu sene çok yoğun olacağını tahmin ettiklerini söyledi.


Tokat, 1 milyon ton civarında yaş sebze ve meyve üretimi ile İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nin yaş meyve ve sebze ambarı olma özelliğini koruyor.

Yaş sebze üretiminde önemli bir yere sahip olan Tokat, 700 bin adet vişne, 500 bin adet şeftali, 350 bin adet elma ve 150 bin adet kiraz ağacı ile de meyve sektöründe iddialı. Her yıl festivali yapılan kirazında yurt dışına açılması için yetkililer çaba sarf ediyor.
 

İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak, havalar iyi gittiği taktirde Tokat'ta ihracata uygun kirazın bu sene çok yoğun olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Kavak, "Uluslararası piyasada çok yoğun faaliyet gösteren bir firma ilimize davet edildi. Günlük 15-20 ton kiraz üretimi verimin yakalarsak ihracat imkanımız olacak. Tokat'tan geçmiş yıllarda şeftali ihracatı yapıldı. Domates üretiminde yine kalite ön planda olacak. Sırık domatesinin yanında salça üretimine yönelik olarak yer domatesi üretimini de artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?