6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Kısa film festivali yapılacak

TOKAT GOÜ'DE ULUSAL KISA FİLM FESTİVALİ YAPILACAK

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, "1. Ulusal Kısa Film Festivali"ne ev sahipliği yapacak.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Kara, Tokat'ın kültür sanatına katkıda bulunmak, öğrencilerin ve herkesin ufkuna boyutlar açabilmek, yetenekli gençleri keşfetmek, eğitime katkı sağlamak ve Türk Sineması'na destek sağlamak amacıyla kısa film festivali yapacaklarını söyledi.

Kara, gerek üniversite öğrencilerince ve gerekse diğer yönetmenlerce üretilmiş olan kurmaca (konulu) kısa filmlerin yarıştırılması, kısa filmlerden özel gösterim bölümlerinin yapılması, oturum ve söyleşiler düzenlenmesi bu etkinliğin kapsamını oluşturmakta olduğunu belirterek, jüride ünlü film yönetmenleri ve çok değerli sinema sanatçılarından oluşacağını kaydetti.

Tokat'ta 09 Mayıs-10 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılacak olan film festivalinde katılımcı eserlerin gösterimleri sürecinde çeşitli aktivitelerde yer alacak. Ödüller ise gala gecesine katılan ünlü sanatçılar ve yönetmenlerin katılımıyla verilecek. GOÜ 1. Ulusal Kısa Film Festivali'ne katılmak isteyenler 22 Nisan tarihine kadar birden fazla filmle yarışmaya başvurabilecek.

Juride kesinleşen yönetmen ve sanatçıların isimleri ise şu şekilde: "Üç yüzden fazla senaryosu filme çekilmiş olan ve Guinness rekorlar kitabına girmiş usta bir senarist, yönetmen ve aktör Safa Önal, birçok filmin yapımcılığını yapmış olan ve birkaç gün önce vizyona giren 'Hopdedik Deli Dumrul' filminin yapımcısı Ali Avcı, Geniş Aile dizisi yönetmenlerinden genç Yönetmen Ali Çakmak, sanatsal ağırlıklı pek çok filmde rol almış usta oyuncu Mustafa Uzunyılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Eğri ve Yrd. Doç. Dr. Köksal Pabuçcu."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 22:04:03
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 14:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deli dumrul IP: 95.65.245.xxx Tarih : 16.04.2011 02:59:13

Tokattada böyle şeylerin yapıldığını görmek güzel bişey geçte olsa biraz hareketlenme var..