7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Kışlaya değil mezara gitti

ASKERE GİTME HAZIRLIKLARI YAPAN GENÇ KENEDEN ÖLDÜ

Tokat'ta askere gitme hazırlıkları yapan genç keneden geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı'na yakalanarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre; Tokat merkeze bağlı Tahtoba köyünde ikamet eden R.Y (19), vücudunda fark ettiği keneyi eliyle ezerek öldürdü. Bir süre sonra rahatsızlanan genç, kaldırıldığı Tokat Devlet Hastanesi'nden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç, hayatını kaybetti. Sivas Belediyesi Cenaze aracı ile köyüne getirilen gencin cenaze namazı mezarlıkta kılındı. Cenaze araçtan indirilmeden kılınan cenaze namazı sonrasında köy halkı hastalık bulaşmaması için steril eldiven takarak tabutu araçtan indirdi. Kepçe tarafından yaklaşık 5 metre derinliğinde eşilen mezara gencin cenazesi tabutu ile birlikte indirildi. Tabutun üzerine kireç dökülerek cenaze toprağa verildi.

İKİNCİ TERÖR OLAYI KENE

Köy Muhtarı Hüseyin Bulut, Diyarbakır'da yaşanan terör olayını üzüntüsünü yaşarken askere gitmeye hazırlanan gencide kaybetmenin derin acısını yaşadıklarını söyledi. Devlet büyüklerinden terör olayları ile ikinci terör olayı olarak değerlendirdiği kene olaylarına çözüm bulunmasını isteyen Muhtar Bulut, köyde kene vakalarının artmasından yakındı. Bulut, gencin keneyi üzerinde görüp eline alarak ezip yere attığını ve rahatsızlanması sonucu hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Köy halkından Hayati Bulut ise keneden hayatını kaybeden gencin muayenesini olduğunu ve askere gitmeye hazırlandığını ifade ederek, "Türkiye'de önemli olaylar varken suni gündemler oluşturuluyor. Televizyonlarda futbolda şike olaylarını izlemekten sıkıldık. Biz bunları görmek istemiyoruz. Bu gence yazık askere gidecekti. Bunlar ele alınmalı. Beni bu yıl 4 defa kene ısırdı. Kan vermekten hastaneye gitmekten bıktım. 20 defa kan tahlili verdim kabus oldu. Çorapları içine almak çözüm değil. Nereye kadar bu çözüm olacak. Rüyalarıma giriyor" dedi.

Öte yandan, vücudunda dolaşan keneyi eli ile alarak ezdiği ileri sürülen ve 3 ay sonra askere gitme hazırlıkları yapan R.Y.'nin annesinin daha önce öldüğü, babasını ise 4 ay önce kaybettiği öğrenildi.

ASKERE GİTME HAZIRLIKLARI YAPAN GENÇ KENEDEN ÖLDÜ
ASKERE GİTME HAZIRLIKLARI YAPAN GENÇ KENEDEN ÖLDÜ
ASKERE GİTME HAZIRLIKLARI YAPAN GENÇ KENEDEN ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 18:23:02
Güncelleme :15 Temmuz 2011 Cuma 20:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?