30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Kızına hayat verecek!

Tokat'ta fedakar bir anne 11 yıldır böbrek nakli bekleyen kızına böbreğini vererek yaşama tutunmasını sağlayacak.

Kent merkezi Devegörmez Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi Filiz Yalçın (52), 14 yaşındayken böbrek yetmezliği hastalığına yakalanan kızı Aysel Yalçın'a hayat verecek. 25 yaşındaki genç kızını hastalığın pençesinden kurtarmak isteyen anne Yalçın, "Seve seve giderek böbreğimi verip memleketimize döneceğiz inşallah. Biran olsun kızıma böbreğimi vermek için tereddüt etmedim" dedi.

10 yaşındayken babasını kaybeden Aysel Yalçın ise 11 yıldır diyalize girdiğini belirterek, vatandaşların organ nakli konusunda duyarlı olmasını beklediklerini söyledi.

Yalçın, kadavraya yazıldığını ve 2 defa böbrek çıktığını ama uyuşmadığını belirterek, "Nasip böyleymiş annem böbreğini verecek. Hastalıktan kurtulacağım. Haftanın 3 gününü hastanede geçiriyordum. Zor günlere geçirdim" diye konuştu.
Tokat Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turan Melek, böbrek nakli için anne ve kızını hayırseverlerin yardımıyla İstanbul'a göndereceklerini söyledi.

Dernek olarak 29. hastalarının da sağlığına kavuşmasını temenni ettiklerini belirten Başkan Melek, "Yaklaşık 10 gün sürecek olan tetkiklerden sonra herhangi bir sıkıntı çıkmaması halinde ameliyatla nakil işlemi yapılacak ve hayırlı haberlerini duyacağız. Çünkü diyaliz hastaları sosyal hayatı tamamen kısıtlanmış oluyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2012 Çarşamba 14:38:46
Güncelleme :12 Ocak 2012 Perşembe 14:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?