20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

KKKA şüphesiyle sevk!

Tokat'ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 24 kişiden 3'ü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.


Tokat, Sivas ve Çorum bölgesi keneden bulaşan KKKA hastalığı tehdidi altında. Kenenin yol açtığı ölümlerin sayısı her geçen gün artarken, virüs tespit edilen kişiler ise tedavi altında tutuluyor. Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'nde bir KKKA hastalığı şüphesi ile bir süredir tedavi gören 24 hastandan Zile ilçesinden gelen E.Ü (47), Yeşilyurt ilçesinden gelen U. K. (19) ve H. Ö. (22), durumlarının ağırlaşması üzerine 3 ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastaların sevki sırasında sağlık görevlileri maske ve eldiven takarken, hasta yakınlarının ise gerekli önlemi almadığı gözlerden kaçmadı. Bu arada kene ısırması sonucu hastaneye gelen bir vatandaş, koluna yapışan keneyi aldırdı. Kan tahlili yapılarak taburcu edildiğini ifade eden D.A., vatandaşları duyarlı olmalarının hayati önem taşıdığını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuruboy IP: 88.252.14.xxx Tarih : 27.05.2009 20:40:11

yani anlam veremiyorum insanların bu duyarsızlığına. hasta olanların nerdeyse tamamı keneyi kendi yöntemleriyle çıkarmışlar. çok yazık gerçekten.