20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

KKKA'da 12 pozitif vaka

Tokat'ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle kan örneği alınan 45 hastadan 12'sinde Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde pozitif tanı konulduğu bildirildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuarı'nda KKKA hastalığına neden olan virüs, Tokat Valiliği ve İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla Sağlık Müdürlüğü tarafından alımı yapılan kit ile tespit edilmeye başlandı. GOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi ve Mikrobiyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Bulut, kendilerine gelen 45 kan örneğinden 12'sinde KKKA virüsü tespit edildiğini kaydetti. Bulut, Tokat'ta hastaneler ve sağlık ocaklarına kene
ısırması sonucu başvuran ve durumu takip edilmesi gereken hastaların kan örneklerinin mikrobiyoloji laboratuarına ulaştırıldığını ifade ederek, "Yaklaşık 6 saat içinde yapılan tahlil sonucu hastaya tanı konulabiliyor.

Hastanelerde takibe alınan hastalar ise bu tanıya göre tedavisi yapılıyor. Bu hastalarda anti viral tedavi etkisi yüzde 100 değil. Ama hastanın tanısı konulduktan sonra uygun takibi gerekecek. Yani destek, kan ve kan ürünleri tedavisi konulacak" dedi.


Öte yandan pozitif çıkan kan örneklerinin Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha merkezine gönderilerek kitin test sonuçlarının değerlendirileceği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 15:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?