3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

KOAH hastalarının sayısı artıyor

Tokat İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mete Bayburtlu, "Türkiye'de ve dünyada sigara içenlerin sayısının artması nedeniyle KOAH hastasının sayısı da artıyor" dedi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mete Bayburtlu, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'nın (KOAH) hastalarının akciğerlerini daha fazla hasara uğrattığını ve oksijen almakta daha çok zorlandığını kaydetti. Sigarayı bırakmanın KOAH'ın etkilerini azaltarak ilerlemesini yavaşlatacağını ifade eden Bayburtlu, fakat ülkemizde ve dünya sigara içenlerin sayısının artması nedeniyle KOAH hastasının da aynı orantıda artmasının beklendiğini söyledi.

Bayburtlu, KOAH hastası olanların önemli bir bölümünün hastaneye başvurmadığını ifade ederek, "KOAH hastaları farkında olmadan hastalıklarını sürdürüyor. Yıllar sonra artık hastalık çok ileri derce de nefes alma sorununa yol açtığı zaman sağlık kuruluşlarına başvuruyor. İlaç tedavisiyle hastaların yaşam kalitesi ve süresi artırılabilir. Burada önemli olan hastalığa mümkün olduğu kadar erken tanı konulması. Tedavi noktasında ise hastalığın en önemli sebeplerinden bir olan sigara alışkanlığının terk edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 16:30:25
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 17:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melih özdoğan IP: 78.187.36.xxx Tarih : 21.12.2007 22:06:42

slm mrb ben tokatın turhal ilçesinde mimar sinan mahallesinde oturuyorum benim babam ve abim aşırı sigara içiyor bırakkam istoyr ama bırakamıyor ama ben bırakmalarını istoyorum ve bu zehiri onlarıun yanında ben tadıyorum ve çok şikayetçiyim onlardan sigarayı bırakmlarını istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim bu siteyi yapanlara teşekkür ediyorum çok güzel olmuş bravo.neyse size kolay gelsin by